Aangifte om zieke antisemitische spreekkoren bij voetbalwedstrijd FC Utrecht - Ajax

Geen categorieapr 07 2015, 15:03
Deze 'voetbalfans' moeten zo snel mogelijk uit het stadion worden verbannen.
"Mijn vader zat bij de commando’s, mijn moeder zat bij de SS. En samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best," zongen de supporters van FC Utrecht afgelopen zondag bij een thuiswedstrijd tegen Ajax. Veel misselijker worden de teksten niet. Zie ook deze beelden van tijdens de wedstrijd:
We weten dat het antisemitisme in Nederland het afgelopen jaar flink is gestegen. Met 71 procent maar liefst. En we hebben gehoord dat de Tweede Kamer meer wil gaan doen tegen het antisemitisme in ons land en in de rest van Europa. Het is niet meer dan logisch zijn als nu ook de daad bij het woord wordt gevoegd. Het Openbaar Ministerie zegt graag achter de spreekkoren aan te willen gaan, maar wilde het liefst ook een aangifte ontvangen. Die is er nu:
De Stichting Bestrijding Antisemitisme doet aangifte tegen FC Utrecht vanwege de anti-Joodse spreekkoren die zondag klonken tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax. (...) "Wij zijn van mening dat Utrecht de boosdoeners via de speaker tot de orde had moeten roepen en als dat niet zou werken, in overleg met de scheidsrechter de wedstrijd had moeten staken", aldus woordvoerder Hans Knoop van de Stichting Bestrijding Antisemitisme (BAN).
Niet alleen de daders moeten worden bestraft, maar ook de voetbalclub zelf. Zoals Knoops van de BAN zegt, is het noodzakelijk dat voetbalclub FC Utrecht ook wordt aangepakt. Als zij antisemitische spreekkoren toestaan in hun stadion, dan is die club geen haar beter dan de Jodenhatende 'voetbalfans' die zich weer eens niet weten te gedragen. Aanpakken dus.
Maak van deze zaak maar een voorbeeldzaak. Iedereen die zich nu nog antisemitisch uit of gedraagt, moet weten dat de straf niet mals zal zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten