Video: Commandant Franse strijdkrachten stapt op vanwege bezuinigingen en krijgt staande ovatie van militairen

Geen categoriejul 20 2017, 13:00
Schitterende beelden.
Generaal Pierre de Villiers liet gisteren weten dat hij per direct ontslag nam als hoogste legerbaas. De reden: hij kan de 'bezuinigingen' van president Macron op defensie niet steunen. Volgens de generaal betekenen de bezuinigingen dat het Franse leger Frankrijk niet langer kan beschermen. Daar wenst hij geen verantwoordelijkheid voor te nemen.
Elke rechtgeaarde defensie-havik is natuurlijk trots op zo'n generaal. Dat blijkt ook duidelijk uit deze beelden. De commandant van de Franse strijdkrachten krijgt een staande ovatie omdat hij zijn rug recht heeft gehouden:
https://twitter.com/EtatMajorFR/status/887734573001519104
Toen De Villier hoorde van Macron dat er 850 miljoen euro bezuinigd zou worden op defensie riep hij volgens Franse media uit: "Ik laat me niet verneuken!" Vervolgens voegde hij de daad bij het woord door Macron te vertellen dat hij er per direct mee zou ophouden. Oh ja, en daarna zorgde hij er ook nog eens voor dat de media dit nieuws meteen in handen kregen zodat Macron geconfronteerd zou worden met een flinke woedeuitbarsting van het Franse volk -- en van de rest van de Franse krijgsmacht.
Onze eigen generaals kunnen het één en ander leren van De Villier. Onze regering heeft defensie immers ook totaal uitgekleed. Er is helemaal niets over van het leger. Sterker nog, de situatie is zo erg dat zelfs de commando's tot hun nek in de problemen zitten.
Als er ook maar één hoge legerofficier was met De Villiers moed zou dat misschien anders zijn. Onze politici zijn het namelijk helemaal niet gewend dat mensen terugvechten en dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor hun beslissingen. Zet een beetje druk op ze en ze buigen meteen.
Beste Nederlandse krijgsmacht, beste heren generaals, waar is onze generaal De Villiers? We hebben zo iemand meer nodig dan ooit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten