Video: zo zag de Apollo 11 maanlanding er 50 jaar geleden uit, NASA wil opnieuw naar de maan

Geen categoriejul 21 2019, 9:00
Op 21 juli 1969 vond de eerste maanlanding plaats. Een Amerikaans team van astronauten landde 50 jaar geleden op de grijze medereiziger van onze aarde. Complete generaties zijn ondertussen opgegroeid die deze gebeurtenis nooit bewust hebben meegemaakt. Maar wees gerust: er zijn plannen voor het organiseren van nieuwe tripjes naar de maan.
Vrijwel iedereen weet dat de Amerikanen de eerste mens op het oppervlakte van de aarde zetten, maar complete generaties zijn ondertussen opgegroeid die deze gebeurtenis niet hebben meegemaakt. Gelukkig voor hen gaat NASA binnenkort waarschijnlijk weer naar de maan.
De maan is een waardeloos stuk zand waar geen water beschikbaar is. Ook heeft de trouwe getuige geen dampkring en er is geen zuurstof. Zwaartekracht is maar beperkt aanwezig. Bij de vorige landingen -50 jaar geleden- kwamen astronauten terug naar aarde met meer dan 300 maanstenen. Deze maanstenen worden nog steeds onderzocht.
Op de bovenstaande beelden is de maanlanding van destijds 'live' opnieuw terug te zien. Opmerkelijk is vooral de grote leegte van de maan en het barre landschap. Het lijkt er sterk op dat dit hemellichaam weinig waarde biedt qua grondstoffen. Maar leuk is het natuurlijk wel, zo'n tripje naar de maan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten