Video! Hans is nu Josephine: "Alle puzzelstukjes vielen in elkaar"

Geen categoriejul 07 2019, 12:00
Zojuist verscheen er een video over Hans die kortgeleden na het kijken van een Engelse documentaire het licht zag. Hans vond de oplossing voor het niet lekker in zijn vel zitten. Tegenwoordig gaat Hans als Josephine door het leven.
Toen de vrouw van Hans weg was keek hij naar een Engelse documentaire over geslachtsveranderingen en transgenders. Al tijden voelden Hans zich niet helemaal prettig. Al die tijd kon hij het echter niet helemaal plaatsen, totdat hij die documentaire bekeek. Voor hem ging er een wereld van verbazing open. Ineens kon hij het nare gevoel plaatsen, Hans was helemaal geen man.

Toen ik de documentaire keek begreep ik het, alle puzzelstukjes vielen in elkaar'

In het interview wordt nog een luchtig grapje gemaakt dat toen de vrouw van Hans thuis kwam dit een bijzondere opening van een gesprek moet zijn geweest. Voor José, de vrouw van Hans, was dit natuurlijk enorm schrikken in het begin. Ze kon het al wel snel accepteren, ze was immers niet gek. Hans gedroeg zich al geruime tijd 'apart', ze merkte al langer dat hij niet lekker in zijn vel zat.
Hans - of nu eigenlijk Josephine - en José vertellen ook over de overgangsperiode van de geslachtsverandering. Wanneer zij over straat liepen werd er uiteraard flink naar ze gekeken. Mensen snappen het niet goed en bestempelen het dus als 'raar' of 'apart' aldus José en Josephine.
Sinds de operaties helemaal klaar zijn voelt Josephine zich weer helemaal gelukkig, toen Josephine nog Hans was liep ze vaak met opgekropte frustraties die ze niet kon uiten. Tegenwoordig staat ze een stuk gelukkiger in het leven. Tegenwoordig zet ze zich in voor de bespreekbaarheid van transgenders. De depressie en zelfmoordpogingen onder transgenders blijven immens hoog, dit kan alleen worden opgelost door het gesprek aan te gaan aldus Josephine.
Dit blijft inderdaad een moeilijk vraagstuk, de geestesgezondheid van transgenders is een groot probleem. Veel mensen met een genderidentiteitsstoornis kampen met hoge cijfers in depressie en zelfmoord. De geslachtsverandering vermindert dit helaas niet altijd. Verhalen over dat mensen spijt hebben van een geslachtsverandering zijn er ook genoeg, het blijft een enorm ingewikkeld vraagstuk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten