Video! Indonesische islamitische kleuterschool laat kinderen met boerka en AK47 door de straten marcheren

Video! Indonesische islamitische kleuterschool laat kinderen met boerka en AK47 door de straten marcheren

Heel normaal bij een stadsparade, toch? Dat je kleuters verkleedt als Al Qaida-terroristen en hen met semi-automatisch geweer en al de straat op stuurt om "geloof en toewijding aan Allah te vergroten." In het Indonesische stadje Probolinggo in ieder geval wel!

In de Indonesische provincie Oost-Java (waar meer dan 95% van de bevolking islamitisch is) ligt het kuststadje Probolinggo, waar een lokale kleuterschool op het lumineuze idee was gekomen om de islamitische god Allah te vereren. Hoe, vraagt u? Nou, heel simpel: verkleed een stel 5-jarigen als Taliban- of ISIS-terroristen - compleet met boerka en nepgeweer. En stuur ze de straat maar op. Juist ja - zo geschiedde dus afgelopen zaterdag.

Maar zelfs in Indonesië - waar in bepaalde delen van het land de sharia van kracht is - viel die islamitische devotie niet helemáál in goede aarde:

"Het Indonesische parlement sprak zich uit tegen de verkleedpartij, die gezien wordt als een „ongepast spektakel”.

Na alle ophef verontschuldigde het hoofd van de school zich. De school had geen moment de intentie om een radicale groepering te steunen, of om de kleuters te radicaliseren. De verkleedpartij moet gezien worden als een soort themafeestje: „We kozen voor het thema van de strijd van de Profeet om geloof en toewijding aan Allah te vergroten.” Bovendien: wie wat bewaart, die heeft wat, aldus de schoolleiding: „We hebben niet over de impact nagedacht, we wilden de kinderen blij maken, met materiaal dat we nog hadden, om geld te besparen.”"

De excuses van deze knettergekke bestuurders lijken overigens geslikt te worden. De subsidies aan de islamitische school worden niet gestaakt. Sterker nog: ze worden uitgebreid, om "ruimte te creëren voor minder bevoorrechte kinderen". Kortom: zoekt u nog wat geld? Steek uw kleuter in het Al Qaida-uniform en stuur hem of haar de straat op met een semi-automatisch geweer. Wie weet kan u dan ook binnenkort fondsen ontvangen om uw felbegeerde 'ruimte te creëren'. Inshallah!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties