Video! Jongen wil in gesprek met Pegida-leider maar wordt genegeerd: 'Ik praat met Nederlanders'

Video! Jongen wil in gesprek met Pegida-leider maar wordt genegeerd: 'Ik praat met Nederlanders'

Op Twitter is te zien hoe een Marokkaans-Nederlandse jongen met Edwin Wagensveld van Pegida in gesprek wil. Wagensveld probeert hem echter te negeren. Video in deze link.

De video begint midden in een gesprek, waardoor het lijkt alsof de Marokkaans-Nederlandse knaap begint met 'ik kan je in elkaar slaan maar dat doe ik niet, want zo ben ik niet.' Volgens de auteur van het filmpje begon de jongen echter netjes met de vraag of hij met Wagensveld in gesprek mocht.

De Pegida-leider wijst hem echter af en zegt: 'Ik ben jou helemaal niks verplicht jongen. Ik ben de autochtone Nederlanders wat verplicht maar jou niet.' De jongen doet nog een poging door te zeggen dat hij in Nederland is geboren en Marokkaanse roots heeft, waardoor bij Wagensveld de deur helemáál dichtgaat. Wagensveld is daar namelijk 'niet trots op' en voegt daar zelfs aan toe dat de jongen aanhanger is van een pedoprofeet. Daar gaat de jongen natuurlijk weer slecht op, want daarna is het gesprek vrij snel afgelopen.

Met dit soort fratsen schiet natuurlijk helemaal niemand ook maar iets op. De jongen raakt terecht gefrustreerd en wordt afgewezen vanwege zijn afkomst. Edwin Wagensveld had gewoon met die jongen in gesprek moeten gaan. Als hij rustig en duidelijk was geweest, had hij punten kunnen scoren voor z'n eigen politieke opvattingen. Helemaal als de jongen juist dan tegen hém tekeer was gegaan. Nu komt Wagensveld over als een oude discriminerende zeurkous. Héél dom.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties