BosmaVPRO

Video! Kaag-documentaire stelt PVV'er Bosma in het gelijk: 'Er is geen verschil tussen NPO66 en D66. Ze helpen elkaar!'

Geen categoriejun 30 2021, 17:30
Al jaren is PVV-politicus Bosma uiterst kritisch op de NPO. En met een reden: bepaalde politieke partijen en smaken zijn verweven met de Hilversumse media. In de ogen van Bosma mag de NPO zich allesbehalve onafhankelijk noemen - en liever vandaag dan morgen ziet hij nog een sanering van de NPO tegemoet.
Nu met het schandaal van Sigrid Kaag en de VPRO krijgt Bosma gelijk - en PVV-leider Wilders ook met zijn aantijgingen dat bepaalde journalisten "tuig van de richel" zijn. Voor hem was dit uiteraard geen verrassing:
"Hij heeft gelijk gekregen [Geert Wilders]. Ik zie heel weinig integriteit. Ik zie gewoon hoe D66 verweven is met NPO66. Dat er eigenlijk geen verschil meer bestaat, het is helemaal in elkaar opgegaan. Ze helpen elkaar, ze geven elkaar geld. Ze werken voor elkaars campagne én daar zie je dus heel veel tuig van de richel."
Het mooiste aan deze heftige onthulling is met name het stilzwijgen van de "coalitie, mediawoordvoerders en GroenLinks", aldus Bosma. Ze zitten namelijk als een kat in het nauw, want ze weten dat ze nu openlijk tegen de lamp zijn aangelopen. De politicus zegt hierover:
"Ze zitten met de vingers tussen de deur. Omdat nu gewoon weer duidelijk is hoe dat verweven is, de media en de politiek. Het is echt héél eng wat hier aan de hand is."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De kwestie Kaag/NPO zal de gemoederen nog wel een tijdje bezig houden. Bosma gaat hier nog kritische vragen over stellen in commissies en de politicus kennende gaat hij wel de onderste steen naar boven halen. We kunnen Bosma wel vertrouwen met de taak om deze beerput te legen, want als geen ander wijst hij ons al jaren op de enge relatie tussen de politieke elite en Hilversum. 'Onafhankelijkheid' en 'integriteit' waren jarenlang toverwoorden om kritiek te weren, maar niet langer zal dat werken. De betekenisloosheid van deze woorden zijn met de onthullingen bewezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten