Video! Kinderachtige klimaatactivisten drongen tv-studio tijdens live-debat binnen en gooiden confetti

Geen categoriemei 19 2019, 16:00
Op de Belgische televisie was een live-debat aan de gang tussen Guy Verhofstadt (Open Vld) en Geert Bourgeois (N-VA). Aanhangers van actiegroep Extinction Rebellion drongen de studio binnen en gooiden confetti over de politici. Wát een niveau...
Vanuit het publiek komen een drietal activisten opduiken, gaan vervelend bij de tafel staan en worden vriendelijk verzocht te vertrekken. Op het moment dat de beveiliging optreedt, gooien ze confetti.
Guy Verhofstadt krijgt nog wat flyers over zich heen en kennelijk zijn de activisten op de grond gaan liggen, waardoor ze niet snel uit de studio verwijderd konden worden. Verhofstadt en zijn opponent deden nog een aardige poging om zich niet af te laten leiden maar Verhofstadt kon het niet laten, toen hij wéér flyers over zich heen kreeg, om te reageren en zei:

"En, ik vind, wat hier nu gebeurt, die mensen zouden eigenlijk één zaak goed moeten beseffen. In plaats van neer te liggen op de grond, zouden ze beter de zaak maken: pro-Europa. Want klimaatverandering kan enkel en alleen opgelost worden door méér Europa, eerder dan te gaan liggen op de grond!"

Op zich wel knap hoe hij gebruik maakt van de situatie, al maakt hij wederom de misser door de EU met Europa te vergelijken. Toch komt zijn boodschap in ieder geval wél over, in tegenstelling tot de kneusjes van Extinction Rebellion. Die vinden het kennelijk een goed idee om flyers aan politici mee te willen geven na confetti over ze heen te hebben gestrooid. Maar goed, nu weet ik wel dat klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit écht een belangrijk thema is, toch weer wat geleerd vandaag!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten