Video: Moeders met kinderwagens vluchten voor #gelehesjes relschoppers

Geen categoriedec 01 2018, 18:00
Zijn dit nou de revolutionairen die Frankrijk wel even redden van de ondergang?
Volgens links is de #gelehesjes-beweging in Frankrijk eigenlijk heel prima bezig. Of, zoals deze meneer het verwoordt (met een sneer naar hun Nederlandse broeders, dat zijn hoegenaamd allemaal neo-nazi's):
https://twitter.com/__Joos__/status/1068818777809330176
Jammer genoeg voor dit soort figuren is er maar één ding mis met dat soort verheerlijkingen van de hesjes-brigade: de feiten. Kijk maar naar deze beelden van doodsbange moeders met kinderwagens die letterlijk op de vlucht slaan op het moment dat ze de #gelehesjes-hooligans op zich af zien komen:
https://twitter.com/alexanderbakker/status/1068882647202574336
Ook het midden- en kleinbedrijf (mkb) weet dat de #gelehesjes-demonstranten feitelijk niet meer of minder dan losgeslagen rellers zijn:
https://twitter.com/alexanderbakker/status/1068881870887243777
Natuurlijk zijn er ook #gelehesjes die wél 'keurig' demonstreren, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar het is een grote fout om net te doen alsof de hele beweging hartstikke leuk en positief is. Dat is je reinste onzin. Er zitten hardwerkende Fransen bij die klaar zijn met het wanbeleid van hun overheid, maar er zijn ook flink wat reljongeren die dit puur en alleen zien als een ideale gelegenheid om de boel aan gort te slaan.
Of mogen we dat tegenwoordig niet meer zeggen om dat élke 'rebellie' tegen 'het establishment' per definitie positief is? Want ja, daar lijkt het tegenwoordig wel op. De grootste crimineel ter wereld hoeft alleen maar iets te roepen over "de elite!" en hij wordt onmiddellijk als een held in de armen gesloten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten