WOW! Anti-Marrakesh petitie van Baudet en Hiddema al 120.000 keer ondertekend!

Geen categoriedec 01 2018, 17:00
Als je wilt weten hoe impopulair het verdrag van Marrakesh eigenlijk is, welnu, zoek niet verder.
Toen Forum voor Democratie een petitie online zette in een poging om het verdrag van Marrakesh de nek om te draaien wist iedereen natuurlijk dat die campagne flink wat handtekeningen zou opleveren. Maar hoeveel, en in hoeveel tijd?
Het begin mocht er wezen. In no time stond de teller al op 10.000.
'Maar ja,' hoor ik critici zeggen, 'de eerste stappen zijn met dat soort dingen altijd makkelijk. De grootste Baudet-fans zetten hun digitale handtekening meteen. Daarna -- na die eerste dag of twee -- gaat het VEEL langzamer.'
Nou, dat valt flink tegen. Of mee, afhankelijk van je perspectief. Vandaag staat de teller namelijk al op meer dan 120.000 digitale handtekeningen.
In de uitleg bij de petitie legt FVD uit waarom het zo belangrijk is dat mensen tekenen:

We moeten als Nederlandse bevolking de druk op VVD en CDA maximaal opvoeren. Dit is hét moment om uw stem te laten horen! Teken onze petitie! Hoe meer mensen tekenen, hoe lastiger het wordt voor VVD en CDA om het Marrakesh pact er tóch door te drukken.

Natuurlijk kunnen we hier vrij helder over zijn: FVD kan niets afdwingen. Nee, ook niet met 120.000 of zelfs met 17 miljoen (!) handtekeningen kan het kabinet in theorie doen wat het wil. Als ze niet wíllen luisteren naar de mening van de kiezen hoeven ze dat niet te doen.
Maar... door heel veel handtekeningen te verzamelen zorgt FVD er wel degelijk voor dat de druk op partijen als de VVD en het CDA steeds groter wordt. Met name die laatste partij staat er alles behalve positief voor in de peilingen. Als Sybrand Buma en co door hebben dat dit verdrag hen nóg meer stemmen kosten is het mogelijk dat ze toch een draai maken.
Is die kans groot? Neen. Maar, zou Baudet ongetwijfeld zeggen: hoop doet leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten