Video! Palestijnse held bij VN-vergadering: 'Niet Israël, maar de PLO is de vijand van de Palestijnen!'

Geen categoriesep 28 2017, 20:00
Zo, dat mag ook eens gezegd worden.
Deze week kwam de meest lachwekkend commissie ter wereld, de VN-mensenrechtenraad, weer eens bijeen. U weet wel: die groep waartoe ook landen als Saoedi-Arabië, Cuba en Venezuela behoren. Écht grote voorbeelden van voorvechters van mensenrechten dus waar je nog een voorbeeld aan kan nemen.
Omdat de rampzalig inefficiënte en ineffectieve VN niet liever doen dan zeuren over de gemene zionisten - Israël heeft meer resoluties tegen zich gekregen dan alle schurkenstaten ter wereld bij elkaar - ging ook deze bijeenkomst weer over het ondragelijke lijden van het Palestijnse volk. Dat die mensen het zwaar hebben ontkent overigens niemand: vooral in Gaza wil je absoluut niet geboren worden. Dat er wat moet verbeteren vindt iedereen, maar wiens schuld het is dát het zo'n miserabele boel daar is, dáárover valt te twisten.
Qatar, Korea, Pakistan, Syrië - waar halen ze het lef vandaan? - Venezuela, Iran, en natuurlijk de Palestijnse Authoriteit (PLO) zelf wisten allemaal te vertellen dat het allemaal de schuld van Israël is. De joden stelen het geld, jatten land en doen alles wat God verboden heeft op Palestijnse bodem. In een overduidelijk anti-Israëlische commissie nam niemand nog de moeite om het tegendeel te bewijzen. Nou ja, niemand?
Jawel. Eén spreker die namens VN-waakhond UN Watch aanwezig was, ging tegen deze lijn in. De man, Hassan Youssef, is nota bene zelf Palestijn en weet als geen ander hoe zwaar mensen het in de 'Palestijnse gebieden' kunnen hebben. Hij weet echter wél wie daarvoor verantwoordelijk is. Niet Israël, maar de PLO - Fatah en Hamas dus - hebben dit op hun geweten. En hij kan het weten, want ook hij zat vroeger bij Hamas en weet dus precies hoe die organisatie te werk gaat.
Om een lang verhaal kort te maken: het komt erop neer dat de typisch Arabische schuldcultuur weer eens in de weg zit. Het is simpelweg not done om aan zelfreflectie te doen: wat je ook doet, zorg ervoor dat je iemand anders de schuld van je eigen misère geeft. In dit geval is dat natuurlijk Israël, dat - hoewel Arabieren in Israël daar veel gelukkiger en vrijer zijn dan waar dan ook in het Midden-Oosten - nooit iets goeds weet te doen. Zoals Hassan het perfect verwoordt: "Als Israël niet zou bestaan, zouden jullie niemand hebben om de schuld op af te schuiven. Niet Israël, maar de PLO is de vijand van het Palestijnse volk".
Hij zegt echter nog veel meer prachtigs dan dat. Zeker de moeite waard om te kijken dus! En als ik een kleine tip mag geven: let vooral goed op de gezichtsuitdrukkingen van de Palestijnse delegatie wanneer Hassan spreekt...
[fvplayer src="https://www.youtube.com/watch?v=c2NaiX-hvVQ"]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten