Video! Politie beëindigt pro-Israëlmanifestatie in Rotterdam, teveel agressieve tegenbetogers: 'Opkankeren!'

Geen categoriemei 27 2019, 15:00
De politie heeft afgelopen vrijdag een pro-Israëlmanifesatie in Rotterdam moeten beëindigen. Een groep agressieve tegenbetogers pakte het materiaal af van de vrienden van de enige democratie in het Midden-Oosten, en scholden hen de huid vol: "Opkankeren!" Michael Jacobs was erbij en heeft het tot in detail vastgelegd.
De Facebook-groep Nederlandse Vrienden van Israël hield afgelopen vrijdag een kleinschalige manifestatie in Rotterdam, die zij vooraf had aangemeld. De (niet-Joodse) deelnemers stonden met enkele vlaggen van Nederland en Israël op een winkelplein in het centrum van de stad en speelden Israëlische muziek af.
De aanwezige politie moest enkele keren ingrijpen en hield agressieve leden uit het publiek aan, waaronder de jonge vrouw in mijn video, die ik hier bijvoeg. Het aantal openlijk vijandige omstanders bleef echter toenemen en toen het er meer dan honderd waren heeft de politie de kleine groep Israël-vrienden met behulp van honden ontzet en onder bescherming weggeleid. De manifestatie is toen voortijdig ontbonden. Op de foto's valt een tatoeage van terroristenleider Arafat op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten