Video! Politie treedt hard op bij NAM-protest actiegroep Code Rood

Geen categorieaug 29 2018, 17:00
Dit was niet helemaal de bedoeling. Een protest tegen de NAM naar aanleiding van het hele debacle in Groningen en de gaswinning, mondde uit in een paar fikse klappen voor de protesterende groep. De politie haalde namelijk hard uit met de wapenstok! Via het AD.
De actievoerders renden naar een hek van de NAM-opslag om daar spandoeken te bevestigen. De politie interpreteerde dit echter als een actie waartegen op moest worden getreden. Zij verzochten de actievoerders om zich terug te trekken want spandoeken aan hekken bevestigen zou tegen de afspraken zijn.
Toen de actievoerders echter het hek bestormden voelde de politie zich, volgens de burgemeester (toepasselijk genaamd Beukema), in het nauw gedreven. En tsjah, een politie in het nauw geeft al snel rake klappen.
Het blijft een beetje een 'wellus/nietus spelletje' want volgens de actievoerder was het geweld 'disproportioneel en volstrekt onnodig' waar wellicht iets voor te zeggen is, maar de politie niet gehoorzamen is óók niet altijd de beste strategie gebleken.
Hier nog wat visueel ondersteunend materiaal voor wie wel van politiegeweld houdt:
[embed]https://twitter.com/Matthijs85/status/1034720762995855361[/embed]
Het lijkt er op dat dit moedwillige ongehoorzaamheid was en de politie helemaal niet 'in het nauw gedreven' lijkt maar gewoon de orde en de afspraken probeert te handhaven. Onzin smoes van de burgemeester dus en overdreven gejank van de actievoerders. Hou je gewoon aan de afspraken en scoor je tv momentje. Nu gaat de discussie niet meer over gas uit Groningen maar over politiegeweld tegen actievoerders, nice job...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten