NCTV ziet geen veiligheidsbezwaar ondanks onrust Mohammed-cartoonwedstrijd

Geen categorieaug 29 2018, 16:00
Dit lijkt natuurlijk ontzettend veel op een eerder artikel van mij waarin de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding en Veiligheid praktisch hetzelfde zei over Wilders' Mohammed-cartoonwedstijd. Iedereen voelde toen al aan dat er wel eens een reactie zou komen in de vorm van een aanslag. Die poging kwam er maar tóch blijft de NCTV bij haar standpunt! Opmerkelijk... via NU.nl.
In november wil Wilders een wedstrijd houden waar de spotprenten worden geëtaleerd en bekritiseerd en waar ook een winnaar zal worden uitgeroepen. Gisteren werd een 26-jarige man aangehouden die op Facebook zei dat hij een aanslag wilde plegen op het parlementsgebouw en/of Geert Wilders. De directe aanleiding schijnt de cartoonwedstrijd te zijn.
Vóór de aanslag was er geen veiligheidsrisico volgens de NCTV en 'dat is nog steeds zo' beweert een woordvoerder. Dit kan maar een aantal dingen betekenen:
1. er is geen verdere dreiging
2. er is wel degelijk een dreiging maar die kan het hoofd worden geboden
3. de NCTV heeft de ballen verstand van hoe ze het risico moeten inschatten en lult maar een eind raak.
We hopen natuurlijk allemaal op de eerste en bij gebrek aan beter kunnen we ook nog wel met de tweede akkoord gaan maar we krijgen daar totaal geen informatie over waardoor de derde optie gewoon op tafel blijft liggen. 'Zorgelijk' dekt de lading natuurlijk niet helemaal.
Ferd Grapperhaus, minister van Veiligheid en Justitie, neemt de bedreiging echter wél hoog op maar houdt verder ook z'n mond over enige ontwikkelingen of maatregelen die wellicht worden genomen.
In Pakistan lopen ze al enige tijd te roeptoeteren en te demonstreren om Wilders en zijn cartoonwedstrijd. Een imam stelde zelfs voor om een atoombom op Nederland te gooien. Het zit ze dus behoorlijk diep daar in Islamabad. De kwestie wordt door premier Khan van Pakistan dan ook bij de Europese Unie en de Verenigde Naties aangekaart. Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken, stelde z'n Pakistaanse collega gerust door te zeggen dat de acties van Wilders niet representatief zijn voor de Nederlandse regering. Misschien krijgt dus alleen Wilders een atoombom op z'n hoofd en moeten we dan maar hopen dat hij niet in Nederland is wanneer het gebeurt. Dat is natuurlijk voor niemand leuk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten