Video: Robert Jensen analyseert Femke Halsema: "verschuilt zich achter haar man Robert Oey"

Video: Robert Jensen analyseert Femke Halsema: "verschuilt zich achter haar man Robert Oey"

Robert Jensen doet een onderzoekje in de Online Show over de uitspraken van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Dat balletje ging rollen nadat in de openbaarheid kwam dat haar puberzoon een inbraak had gepleegd, gevolgd door het 'nepwapen'-incident. Volgens Jensen is het slechts strategie van Halsema om nu snel haar man Robert Oey naar voren te schuiven als de 'zondebok van de familie'.

[embed width="720" height="480"]https://www.youtube.com/watch?v=5smaefyAZ1M[/embed]

Volgens Jensen maakt de burgemeester van Amsterdam er zelfs zo'n zooitje van dat ze een brief stuurt naar de burgers van Amsterdam waarover Halsema schrijft "deze brief is ongewoon". Ja, nogal wiedes. Volgens Jensen gebruikt ze in haar brief ook erg vaak het woord "ik". Nou, ja, wat zegt dat nu allemaal? De tv-ster van RTL windt zich op. Dat nu haar man naar voren wordt geschoven in de NRC om de wonden te lijmen en het af te doen is volgens Jensen:

"van te voren opgezet: ze hebben dagenlang gebrainstormd en nu maar geprobeerd Oey te laten overkomen als een absolute idioot".

Allemaal zodat "Halsema zich kan verschuilen achter haar man" aldus Jensen. Ondertussen klagen sommige linkse journalisten dat er een 'hetze' gaande is tegen de burgemeester van Amsterdam. Tja, laten we even heel eerlijk zijn. De burgemeester heeft een puberzoon, daarmee is eigenlijk alles gezegd. Maar uiteraard is het incident meer dan alleen deze zaak: het is tekenend voor de staat van de stad en het bestuur. En dit is het hoogtepunt daarvan: de summit.

Geheel logisch dat dit dus wordt besproken, dat is dan ook geen "hetze", maar een verhandeling van de framing van Halsema zelf. Zij is verantwoordelijk voor de feiten, niet degenen die erover spreken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties