LIEF! Kijk wat er gebeurt als dit verwaarloosde aapje voor het eerst een soortgenoot ziet

LIEF! Kijk wat er gebeurt als dit verwaarloosde aapje voor het eerst een soortgenoot ziet

Hartverwarmend filmpje van een jong aapje dat eerst gevangen zat, maar nu eindelijk een normaal leven leidt.

Budi is een kleine orang-oetan die zijn hele leven in een klein kippenhok op Borneo heeft rondgebracht. Het beest was zwaar ondervoed en had ook nog nooit andere apen gezien. Hij was zelfs zo zwak dat hij geen vin kon verroeren.

Totdat Britse reddingswekers hem vonden. En die hadden een hele kluif aan het hulpeloze dier: verzorgers moesten hem leren lopen, klimmen.. zelfs eten en rechtop zitten had Budi nooit geleerd.

Maar Budi's 'opvoeding' vorderde gestaag: uiteindelijk was de orang-oetan sterk genoeg om een andere aap te ontmoeten. Zijn verzorgers koppelden hem aan Jemmi; een illegaal verhandeld ex-huisdier dat grote nood had aan een speelkameraadje. En zie: eerst zijn de apen wat onwennig in elkaars buurt, maar uiteindelijk slingeren ze gezellig samen van boom tot boom en hebben zowel Budi als Jemmi de volledige ruimte om de aap te zijn die ze altijd al waren, maar niet konden zijn vanwege walgelijke figuren die de apen misbruikten.

[video width="1024" height="576" flv="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/03/1418450360_4125882506001_4125794786001.mp4.flv"][/video]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer