Video! Trump laat VN lachen met uitspraak waar hij beweert dat zijn regering meer heeft gedaan dan alle voorgaande Amerikaanse regeringen

Geen categoriesep 25 2018, 18:00
Inmiddels is één ding wel zeker, met Trump wordt het nooit saai. Je bent haast verzekerd van een domme dan wel overdreven uitspraak. Soms weet hij echter, wellicht onbedoeld, de zaal naar z'n hand te zetten met een flinke lach.
[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=-z4y8OJxlK8[/embed]
De Amerikaanse president Donald Trump zat weer eens flink te pochen, dit keer bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Trump beweerde namelijk dat zijn regering meer voor elkaar heeft gekregen in twee jaar tijd dan bijna alle andere Amerikaanse regeringen voor hem. Gezien de geschiedenis van de Verenigde Staten is dat natuurlijk nogal een behoorlijke uitspraak en die werkt dan ook op de lachspieren van menig wereldleider!
Trump is gelukkig ook de beroerdste niet en kan er wel in meegaan. Hij wacht nog even op applaus, beseft dat dit niet komt en gaat verder: 'niet de reactie die ik verwacht had maar dat is niet erg' waarop heel de zaal lacht en klapt. Dat kleine momentje menselijkheid is natuurlijk maar voor korte duur maar maakt toch heel de sfeer bij de VN ineens ontzettend dragelijk en aan te relateren.
De rest van de speech is vooral weer meer van de oude Trump, veel vingers wijzen, pochen en in soundbytes z'n eigen positie vertolken. Voor zowel de ongeïnteresseerde als geïnteresseerden in de politiek dus niet een heel interessante bijeenkomst, maar ja, dat is de VN bijna nooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten