Video! Trump laat VN lachen met uitspraak waar hij beweert dat zijn regering meer heeft gedaan dan alle voorgaande Amerikaanse regeringen

Video! Trump laat VN lachen met uitspraak waar hij beweert dat zijn regering meer heeft gedaan dan alle voorgaande Amerikaanse regeringen

Inmiddels is één ding wel zeker, met Trump wordt het nooit saai. Je bent haast verzekerd van een domme dan wel overdreven uitspraak. Soms weet hij echter, wellicht onbedoeld, de zaal naar z'n hand te zetten met een flinke lach.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=-z4y8OJxlK8[/embed]

De Amerikaanse president Donald Trump zat weer eens flink te pochen, dit keer bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Trump beweerde namelijk dat zijn regering meer voor elkaar heeft gekregen in twee jaar tijd dan bijna alle andere Amerikaanse regeringen voor hem. Gezien de geschiedenis van de Verenigde Staten is dat natuurlijk nogal een behoorlijke uitspraak en die werkt dan ook op de lachspieren van menig wereldleider!

Trump is gelukkig ook de beroerdste niet en kan er wel in meegaan. Hij wacht nog even op applaus, beseft dat dit niet komt en gaat verder: 'niet de reactie die ik verwacht had maar dat is niet erg' waarop heel de zaal lacht en klapt. Dat kleine momentje menselijkheid is natuurlijk maar voor korte duur maar maakt toch heel de sfeer bij de VN ineens ontzettend dragelijk en aan te relateren.

De rest van de speech is vooral weer meer van de oude Trump, veel vingers wijzen, pochen en in soundbytes z'n eigen positie vertolken. Voor zowel de ongeïnteresseerde als geïnteresseerden in de politiek dus niet een heel interessante bijeenkomst, maar ja, dat is de VN bijna nooit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties