240 Uur taakstraf en 1 jaar rijontzegging voor chauffeur die meisje (14) doodreed én er niets van heeft geleerd

Geen categoriesep 25 2018, 19:00
'Chauffeur' Peter van H. (57) komt weg met slechts 240 uur taakstraf en een jaar rijontzegging voor het doodrijden van 14-jarige Celina van den Hoeven. Aldus Het Parool.
In eerste instantie leest het artikel in Het Parool weg als een doodgewone, doch treurige, berichtgeving over een dader die zijn straf ontvangt. Wanneer je echter voorbij de titel leest wordt het een moeilijk te verkroppen verhaal.
Allereerst valt te lezen dat Peter van H. z'n eigen spiegels en camera negeerde voordat hij de bocht om ging. Vervolgens blijkt dat hij totaal geen snelheid minderde (laat staan stopte) vlak voor hij het meisje in een bocht van het leven beroofde. Hij scheurde dus gewoon blind in een vrachtwagen een kruispunt over. De rechtbank noemt dit 'aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend', maar één alinea later blijkt de man niks te hebben geleerd.
Te lezen valt dat hij nog steeds geen volledige verantwoordelijkheid wil dragen voor het ongeluk én nog steeds z'n spiegels verkeerd heeft staan, laat staan z'n rijstijl heeft aangepast. De rechter vindt dit 'onbegrijpelijk'.
Voor de moeder van Celina was de uitspraak van de luttele 240 uur taakstraf en een jaar rijontzegging 'eerherstel' voor Celina. Ze benoemt hier het feit dat is aangetoond dat Celina volledig onschuldig was en niets fout heeft gedaan. Hoewel dit enigszins te begrijpen is, raakt zo'n straf echt kant noch wal. Een 14-jarige meid die door een roekeloze idioot wordt overreden en vervolgens niet eens blijk geeft van verbetering van gedrag, dat is de kern van de boodschap hier. Maar wat lezen we onderaan het artikel? Iets over dat de politiek het niveau van chauffeurs op peil moet zien te krijgen en dat de uitspraak 'conform de eis van het OM' is.
Compleet debiel dit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten