[VIDEO] Voetbalclub in islamitisch Indonesië zet wasvoorschrift op shirts: vrouwen moeten de was doen

[VIDEO] Voetbalclub in islamitisch Indonesië zet wasvoorschrift op shirts: vrouwen moeten de was doen

Waar blijven de feministen nu?

Feministen zeggen altijd voor de vrijheden en rechten van vrouwen op te komen. Maar ik heb nog geen enkele Nederlandse feminist gehoord over de laatste seksistische actie in het islamitische Indonesië. Een voetbalclub heeft een wasvoorschrift in de shirts laten zetten met de tekst: 'Geef dit shirt aan je vrouw. Het is haar taak.' Oftewel, mannen hoeven de was niet te doen. Dat is eigenlijk exclusief iets voor vrouwen.

Dat is natuurlijk de grootste onzin die er bestaat. Mannen kunnen net zo goed de was doen als vrouwen. Gelukkig is er in Indonesië zelf wel kritiek op het wasvoorschrift. Het bedrijf dat de shirts heeft gemaakt, heeft na alle ophef in het land excuses aangeboden en is van plan om vanaf 4 april een nieuwe lading t-shirts te leveren aan winkels.

Hartstikke mooi natuurlijk, maar ik mag hopen dat 'onze' feministen zich ook ferm uitspreken tegen het seksisme in het islamitische Indonesië. Of is het islamofoob om je uit te spreken tegen seksisme als het gaat om de islam?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties