Video: "We zijn allemaal slaven van het systeem!"

Geen categoriefeb 13 2015, 20:00
Het kapitalisme maakt ons kapot. Kapot zeg ik u!
Deze video is bijzonder populair op Dumpert.nl. Het verhaal? Het kapitalisme maakt ons kapot! Bedrijven hebben het helemaal voor het zeggen en bepalen wat we doen, denken, eten, drinken en zeggen. We zijn als "onderzoeksvoorwerpen in een lab. We werken en we werken... tot een dag komt waarop we te oud zijn om ons werk te doen."
Wat er vervolgens gebeurt? Wij worden weggezet, afgeschreven! De corporaties schuiven ons aan de kant en onze kinderen nemen onze vreselijke rol over.
Slaven - slaven van het systeem. Dat zijn we. Allemaal. Stuk voor stuk. Niemand uitgezonderd. Als we ons willen onderscheiden van de rest, als we ons aan het vreselijke kapitalisme willen onttrekken, worden we zonder pardon gearresteerd en vastgezet in een concentratiekamp. Sorry, een gevangenis. Bijna net zo erg.
En dat allemaal doordat "corporaties" - vreselijke, onmenselijke ondingen! - het voor het zeggen hebben. Ze veranderen ons, mensen, in slaven en de hele wereld in één grote vuilnisbelt.
Vroeger - ja, vroeger was alles beter. Toen miljoenen mensen omkwamen door eenvoudig te genezen ziektes, we onze voorouders hun grot niet uit konden komen uit angst om op te worden gevreten door één of andere reusachtige beer, toen een slechte oogst betekende dat hele dorpen een hongerdood stierven... ja, toen leefden we nog op natuurlijke wijze en was alles pais en vre.
Nu niet meer. De mensheid is een kanker op deze aarde geworden. Onder leiding van eerder genoemde corporaties maken we alles en iedereen kapot - alleen maar om snel een euro'tje of twee extra te verdienen. Het is vreselijk, onacceptabel. We moeten ons doodschamen.
Daarom is er een wereldwijde revolutie nodig tegen het kapitalisme! Ja, het is tijd om in te grijpen en die vreselijke corporaties die miljoenen en nog eens miljoenen mensen een baan hebben bezorgd kapot te maken. Sta op, arbeidersvolk, slaven!, sta top!
Dat is de boodschap van een bijzonder populair filmpje op Dumpert.nl. Het is te triest voor woorden, maar deze video is maar liefst 70.000 keer bekeken en heeft duizenden 'likes' gegenereerd. Blijkbaar zijn er dus nogal wat mensen die zich in dat soort statements kunnen vinden.
Triester dan dit wordt het niet. Het kapitalisme en de vrijhandel hebben ervoor gezorgd dat de mensheid welvarender is dan ooit. Er zijn nog maar een paar ziektes waar we ons zorgen over hoeven te maken; zelfs mensen met een gemiddeld inkomen hebben het beter en luxer dan de koningen van honderd of tweehonderd jaar geleden. Waar ter wereld je ook bent, je kunt razendsnel communiceren met je dierbaren... en over reizen gesproken: Jan met de Pet kan tegenwoordig op eigen kosten ieder jaar genieten van een heerlijke vakantie in een exotisch oord, in plaats van dat hij zich 52 weken per jaar kapotwerkt in één of andere kolenmijn. Of op een onvruchtbaar akkertje waar hij net genoeg gewassen kan verbouwen om in het levensonderhoud te voorzien van zijn gezin.
Dit komt allemaal door het kapitalisme. Jawel, het kapitalisme heeft ervoor gezorgd dat we het nu beter hebben dan ooit.
En wat doen linksgekkies? Die verklaren het kapitalisme juist de oorlog en durven in de video hieronder zelfs te stellen dat auto's, supercomputers, smartphones etc. geen teken zijn van onze intelligentie, maar van onze luiheid. Andere linksgekkies zien dat vervolgens en liken het massaal.
Je wordt er misselijk van.
Goed, als u wilt zien hoe linksgekkies denken, kijk dit filmpje dan even. Krankzinniger dan dit wordt het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten