Video: Woedende Iraniërs nemen wraak voor doodschieten demonstranten en steken kantoor gouverneur in de hens

Geen categoriedec 31 2017, 8:00
Demonstranten in Iran zijn het beu te worden gebruikt als kanonnenvoer. Nadat de Revolutionaire Garde vier vredige actievoerders doodschoot, ging het hek van de dam in Khorramabbad. Het kantoor van de gouverneur werd daarom in de as gelegd.
https://twitter.com/Raman_Ghavami/status/947183795664572416
Genoeg is genoeg! De inwoners van Iran zijn het helemaal zat om te worden behandeld als derderangsburgers door een tyrannieke overheid die vrouwen dwingt als Michelin-mannetjes over straat te gaan en ook van mannen complete onderwerping aan de verschrikkelijke ideologie van de extremistische islam verlangt. Massademonstraties tegen de Iraanse overheid gaan vandaag de vierde dag in, en het lijkt erop dat een escalatie in het vooruitschiet ligt.
Als voorproefje daarop werd gisteravond het kantoor van de gouverneur van de regio Khorammabad in lichterlaaie gezet. De actie was een wraak voor het feit dat de sinistere Revolutionaire Garde vier onschuldige demonstranten doodschoot. De Garde is een soort militaire schaduwmacht - een staat binnen een staat - en kent ongekende invloed in Iran. Zonder steun of goedkeuring van de Garde kan je in Iran ook geen gouverneur worden, dus dat woedende demonstranten hun gram gingen halen bij het overheidsgebouw in Khorammabad is daarom niet zo vreemd.
Laat het een les zijn, aan de vreselijke ayatollahs die de Iraanse bevolking nu al decennia gegijzeld houden: democratie overwint uiteindelijk altijd. Dit naargeestige en dictatoriale regime? Dat is tijdelijk. Maar vrijheid? Vrijheid heeft de eeuwigheid. En het is goed om te zien dat de Iraanse bevolking dat inmiddels ook vindt en bereid is voor dat ideaal te vechten.
Lang leve het vrije Perzië!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten