Dit waren de meest motiverende, inspirerende en BADASS podcasts van 2017

Dit waren de meest motiverende, inspirerende en BADASS podcasts van 2017

En ook in 2018 beloven ze vuurwerk.

Als je actief bent in 'de media' of 'de politiek' is het weleens lastig positief te blijven. Je ziet immers zoveel voorbijkomen dat ronduit negatief is, dat je zelf óók geneigd bent om negatief te worden. Om dat te voorkomen luister ik graag (en veel!) naar podcasts van inspirerende, motiverende presentatoren; mannen of vrouwen die zelf succesvolle ondernemers zijn, die een positieve houding hebben, en die geen excuses of negativiteit aanvaarden in hun omgeving.

Hier is de top 5 motiverende en inspirerende podcasts van 2017... die je ook in 2018 moet beluisteren:

1. Tom Bilyeu's Impact Theory
Vorig jaar begon Tom zijn eigen project, Impact Theory. Het doel van IT is om mensen "uit de Matrix te halen." Wat hij daarmee bedoelt is dat het gros van de mensheid niet doorheeft hoe maakbaar hun brein, persoonlijkheid én leven is. Aangezien Tom aan den lijve heeft ondervonden dat al die zaken honderd procent maakbaar zijn wil hij andere mensen moveren om dat ook te beseffen... en vervolgens te handelen.

Naast zijn podcasts is Tom ook superactief op YouTube, Instagram en op Facebook.

Er zijn twee dingen die Tom anders maken van andere podcasters: 1) hij weet heel veel over hoe je brein werkt en kan die informatie heel goed over brengen en 2) voordat hij Impact Theory opzette was Tom al ongelooflijk rijk. Hij is namelijk één van de mannen achter Quest Nutrition, een merk dat meer dan een miljard dollar waard is. Hij is dus niet één van die 'motiverende sprekers' die vanaf hun veertiende andere mensen vertellen hoe ze succesvol en gelukkig kunnen zijn; hij werd eerst zelf succesvol en gelukkig, en probeert anderen nu te leren hoe zij hem kunnen evenaren.

Voor zijn show nodigt Tom elke week een andere gast uit; van succesvolle atleten tot ondernemers, en van auteurs tot wetenschappers. Elke week weer heeft hij een interessante gast die eerst en vooral wordt uitgenodigd omdat hij of zij kijkers informatie kan geven waar zij iets mee kunnen doen.

2. Gary Vaynerchuk
Gary Vaynerchuk is een force of nature. Net als Tom Bilyeu werd hij eerst zélf succesvol voor hij andere mensen probeerde te leren hoe zij hetzelfde konden bereiken. In het eerste decennium van de 21e eeuw werd Gary bekend omdat hij één van de meest succesvolle YouTube shows had. Het onderwerp? Wijn. Want Gary werkte in de wijnwinkel van zijn vader. De vaak grappige maar ook ongelooflijk interessante manier waarop hij die show presenteerde zorgde ervoor dat hij internationaal bekend werd.

Toen Gary vond dat hij genoeg had gedaan om zijn vader te helpen (van 3 miljoen euro aan omzet naar 60 miljoen euro) begon hij zijn eigen bedrijf: VaynerMedia. Dat bedrijf is ongelooflijk succesvol op het gebied van adverteren. Eigenlijk is hij een advertentiebureau voor de 21e eeuw. Alle grote bedrijven werken tegenwoordig met hem samen, en zijn eigen bedrijf heeft een omzet van enkele honderden miljoenen euro's per jaar. Let wel: zijn bedrijf is nog piepjong. Als Gary zo doorgaat duurt het nog maar een jaar, maximaal twee, voor VaynerMedia een miljardenbedrijf is. Tel daar bij op dat hij één van de vroegste investeerders was in Facebook, Twitter en een schala aan andere Internet-fenomenen en je begrijpt al snel dat deze man niet alleen een geweldige ondernemer is, maar ook dat hij heel goed aanvoelt in welke richting de economie zich begeeft.

Wat Gary anders maakt van anderen is zijn bereidheid om de harde waarheid te vertellen: succes hangt wat hem betreft eerst en vooral af van je bereidheid om te werken. Als je dat niet wilt -- als je niet 10-14 uur per dag wilt werken -- prima. Maar zeur dan niet dat je geen miljonair bent. Als je zulke grote doelen stelt voor jezelf zul je moeten werken. Om dat te bewijzen plaatst hij elke dag video's op YouTube; daar kun je zien hoe zijn werkdagen eruit zien. Het resultaat is ongelooflijk imponerend; deze man werkt letterlijk 17 uur per dag.

Daarnaast heeft Gary ongelooflijk veel energie. Dat kun je weliswaar minder goed imiteren dan zijn werkhouding, maar het is wel degelijk aanstekelijk. Luister of kijk een minuut of twintig naar Gary en voor je het weet merk je dat jijzelf óók hyper bent. Een ieder geval een paar uur lang.

Tenslotte is Gary net als Tom van de tactieken en strategieën. Hij beschouwt zichzelf dan ook niet als motivational speaker, maar als een ondernemer die zijn geheimen deelt met de rest van de wereld.

Je kunt Gary volgen op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube (en zijn tweede YouTube-account) en op Snapchat (gebruikersnaam: GaryVee).

3. Tim Ferris
Iedereen die ook maar een beetje regelmatig naar podcasts luistert heeft weleens gehoord van Tim Ferris. Hij is de auteur van verschillende boeken waaronder de Four Hour Work Week, de Four Hour Body, de Four Hour Chef, Tools of Titans en dit jaar van Tribe of Mentors. Tim is ongelooflijk geobsedeerd met het maximale uit zichzelf halen. Hij is er in gespecialiseerd om tactieken en strategieën van anderen te bestuderen, ermee te experimenteren, en de goede tactieken vervolgens elke dag te gebruiken. Het resultaat is dat deze man, die in zijn studietijd zelfmoord wilde plegen en bipolair is, zijn demonen bedwongen heeft, gelukkig is, en ook nog eens succesvol.

Hartstikke interessant natuurlijk, maar het leukste van alles is dat hij zijn opgedane kennis deelt met de rest van de wereld. Gratis en voor niets. Daarbij nodigt hij vaak gasten uit die tekst en uitleg geven over wat ze doen en hoe ze dat dan doen. Net als bij Tom Bilyeu geldt dat hij die gasten overal en nergens vandaan haalt; van auteurs tot acteurs, van ondernemers tot atleten, en van wetenschappers tot kunstenaars. Je kunt, gelooft Tim, van iedereen wel iets leren.

4. The Art of Charm
Hoewel The Art of Charm als een podcast en cursus begon om het maximale uit jezelf te halen in een sociale setting is het tegenwoordig veel meer dan dat. De presentator van de podcast geeft je tips en werkbare strategieën om succesvoller te worden, gelukkiger, en om jezelf elke dag weer te verbeteren. Eerder kwamen wetenschapper Neil deGrasse Tyson, oud-basketballer Shaquille O'Neal en wetenschapper/filosoof Sam Harris al langs bij de show.

5. Jocko Podcast
De Jocko Podcast is de officiële podcast van Jocko Willink. Wie dat is? Nou, zeg maar de échte versie van de Terminator. Hij diende in het Amerikaanse leger -- om precies te zijn bij de Navy Seals. Eerst als een gewoon teamlid, toen als de leider van zijn eigen team, en later als instructeur. Wat dat betekent is dat Jocko een beast is. Die man is werkelijk niet kapot te krijgen.

Na zijn carriere bij de Navy Seals schreef Jocko een befaamd boek Extreme Ownership. Dit thema vormt het fundament van zijn filosofie. Het idee is dat je honderd procent verantwoordelijkheid moet nemen voor alles wat er gebeurt in je leven en je werk. Het gaat dus verder dan 'niet aan excuses doen.' Dit concept gebruikt Jocko tegenwoordig om grote bedrijven te helpen hun managers te veranderen in leiders. En niet alleen hun managers, maar ook echt hun CEO's en CFO's. Het is weliswaar een moeilijk concept -- het maakt het leven echt niet gemakkelijker -- maar het is wel ongelooflijk effectief, wat natuurlijk de reden is dat het Navy Seals vanaf dag één geleerd wordt.

Dit jaar kwam Jocko met een nieuw boek, Discipline Equals Freedom. Ook dat boek heeft al een enorme impact gehad. En ja, alweer geldt dat het principe alles behalve gemakkelijk is, maar dat het wel degelijk schitterende resultaten produceert als je het implementeert.

Zijn podcast gebruikt Jocko vooral om die twee ideeën te verspreiden en nader uit te leggen, én om boeken en films over -- met name -- oorlogen en 'de strijd' in het algemeen te analyseren. Je zou het wellicht niet verwachten van zo'n beast, maar Jocko is ontzettend goed belezen. Hij analyseert The Art of War van Sun Tzu, Musashi's A Book of Five Rings, en nog veel meer oude én nieuwe boeken over oorlog en the way of the warrior. Het meest interessante daaraan is dat hij de link legt tussen oorlog en het normale leven, en tussen strijd en het bedrijfsleven.

Volg Jocko op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.

Hoe deze podcasts te beluisteren? Open gewoon je podcast app op je telefoon en zoek naar de mensen en shows genoemd in dit artikel. Zo makkelijk is het.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel, Rutte moet weer naar de Kamer komen voor sms'jesgate

De oppositie is woest nu Rutte weer de Kamer heeft voorgelogen. In een goed functionerende democratie kost het fout informere...

Geert Wilders heeft gelijk Nederland transformeert naar immigratieland

De Nederlandse bevolking is sinds 2017 gegroeid. Als je de cijfers van het CBS bekijkt zie je dat het aantal mensen met Neder...

President Joe Biden: ''VS bereid om met geweld Taiwan te verdedigen tegen Chinese invasie''

Als China het in haar hoofd haalt om Taiwan te veroveren dan zal de Verenigde Staten Taiwan verdedigen tegen deze Chinese agr...

Premier Rutte schoffeert veteranen Indië-oorlog nóg een keer: 'De term Bersiap zet ik tussen aanhalingstekens'

De Tweede Kamer spreekt vandaag met veteranenplatforms, herdenkingscomités, andere experts en Bersiap-ontkenners over de meer...

Vitens weigert drinkwateraanvragen: 'vraag neemt komende jaren te snel toe'

Waterbedrijf Vitens heeft voor het eerst drinkwateraanvragen van bedrijven moeten weigeren. Vitens-directeur Jelle Hannema ze...

De Tweede Kamer spuugt op de Indische gemeenschap door Bersiap-ontkenners uit te nodigen

Oikofobie is diep geworteld in de Tweede Kamer. Anders nodig je niet twee notoire Bersiap-ontkenners uit voor een hoorzitting...

Liquidatie Rotterdam-Feijenoord in de straat van DDS reporter Kenneth Steffers

In de straat van onze reporter Kenneth Steffers heeft vannacht een liquidatie plaatsgevonden. Steffers was erbij. ''Ik dacht...

Geen krapte op arbeidsmarkt voor 55-plussers: 'Wij komen nog steeds niet aan de bak'

Momenteel staan er 133 vacatures open per 100 werklozen. Overal hoor je dat er een gigantische krapte op de arbeidsmarkt is,...

Rechtszaak over blokkade Russia Today: 'We zijn geen fans, maar dit raakt de democratische rechtsstaat'

Internetproviders, de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het Persvrijheidsfonds en burgerrechtenorganisatie Bits...

Lees meer

Net binnen

Rechtszaak over blokkade Russia Today: 'We zijn geen fans, maar dit raakt de democratische rechtsstaat'

Internetproviders, de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het Persvrijheidsfonds en burgerrechtenorganisatie Bits...

Geen krapte op arbeidsmarkt voor 55-plussers: 'Wij komen nog steeds niet aan de bak'

Momenteel staan er 133 vacatures open per 100 werklozen. Overal hoor je dat er een gigantische krapte op de arbeidsmarkt is,...

Liquidatie Rotterdam-Feijenoord in de straat van DDS reporter Kenneth Steffers

In de straat van onze reporter Kenneth Steffers heeft vannacht een liquidatie plaatsgevonden. Steffers was erbij. ''Ik dacht...

Premier Rutte schoffeert veteranen Indië-oorlog nóg een keer: 'De term Bersiap zet ik tussen aanhalingstekens'

De Tweede Kamer spreekt vandaag met veteranenplatforms, herdenkingscomités, andere experts en Bersiap-ontkenners over de meer...

De Tweede Kamer spuugt op de Indische gemeenschap door Bersiap-ontkenners uit te nodigen

Oikofobie is diep geworteld in de Tweede Kamer. Anders nodig je niet twee notoire Bersiap-ontkenners uit voor een hoorzitting...

Lees meer