Vier jaar ligt een vrouw in coma. Het eerste wat ze doet als ze weer bijkomt is ongelooflijk...

Vier jaar ligt een vrouw in coma. Het eerste wat ze doet als ze weer bijkomt is ongelooflijk...

Hoe zou jij reageren als je na vier lange jaren te hebben gezweefd in een status van semi-bewustzijn weer bij zinnen komt? Deze vrouw weet het wel!

Wie de film Kill Bill heeft gezien weet dat het meestal geen goed voorteken is als je na vier jaar ontwaakt uit een coma. 'The Bride' gaat in deze film helemaal loco en heeft binnen een paar minuten al haar eerst slachtoffer gemaakt. Meer zouden spoedig volgen.

Maar voor de familie van de 68-jarige Rosalba Giusti was het alleen maar mooi dat ze na vier jaar haar ogen weer opende. Hun moeder had een hersenbloeding gehad en raakte daarbij in een langdurig coma, maar nu ze weer bijgekomen was begon ze meteen uit volle borst te zingen. Ze herkende alle mensen uit haar verleden die haar kwamen opzoeken in het ziekenhuis, en bracht voor hen de hits van de Italiaanse chansonniers Claudio Baglioni en Massimo Ranieri om aan te kondigen dat ze terug was.

[caption id="attachment_146572" align="aligncenter" width="600"]Rosalba, vlak voordat ze in een coma raakte. Rosalba, vlak voordat ze in een coma raakte.[/caption]

Dokters uit het ziekenhuis waren met stomheid geslagen: "In 25 jaar heb ik nog nooit zoiets gezien," aldus de arts die Rosalba behandelde.

De vrouw mag nog niet direct naar huis: ze is bij de hersenbloeding niet alleen in coma geraakt, maar haar motoriek is ook zwaar aangetast. Haar familie is desalniettemin blij dat Rosalba terug is, en doet nu de uiterste best om een goed revalidatiecentrum te vinden voor de vrouw die zichzelf uit een coma zong.

Prachtig, toch?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Medische wetenschap coma zingen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties