Viroloog Van Ranst hekelt 'de achteraf-experts' die het beter weten nu de Covid-crisis bijna voorbij is

Viroloog Van Ranst hekelt 'de achteraf-experts' die het beter weten nu de Covid-crisis bijna voorbij is

Marc Van Ranst bij Op1. Bron: Screenshot NPO.

De Belgische topviroloog Marc Van Ranst heeft vanuit zijn safehouse in België fel uitgehaald naar allerlei zelfbenoemde experts die nu ineens menen te weten hoe de coronacrisis in betere banen geleid had kunnen worden. Van Ranst noemt ze de 'achteraf-experts' en pakt ze stevig aan op zijn sociale media-kanalen. "Vanuit de spouwmuren maken ze triomfantelijk hun blijde intrede," schetst de Vlaming: "Om dan op verbluffende wijze 100 procent accuraat het verleden te voorspellen."

Het is persoonlijk voor Van Ranst, die spottend stelt: "Zij wisten het altijd al beter, maar hadden zich tijdens de pandemie op de achtergrond gehouden omdat ze "niet zo mediageil zijn als de studiovirologen."

De viroloog, die nog altijd verscholen is, omdat de geradicaliseerde ex-militair Jurgen Conings het op hem gemunt heeft, trekt zich niet aan van hun woorden: "De achteraf-experten maken weinig indruk op diegenen die vuil en vermoeid in de loopgraven stonden tijdens het offensief."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Coronacrisis Marc van Ranst

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer