Viruswappie, complotdenker of coronagekkie: 'Deze video van Youp van 't Hek is gewoon te geestig voor woorden!'

Viruswappie, complotdenker of coronagekkie: 'Deze video van Youp van 't Hek is gewoon te geestig voor woorden!'

Youp van 't Hek. Bron: Even Tot Hier / BNN-VARA

Soms kan hij homo's 'beledigen', soms valt hij over Rutte en soms komt hij -volgens sommigen- misschien ietwat linksig uit de hoek. Om nog maar te zwijgen over de krant waarvoor hij schrijft: het 'deugende' NRC Handelsblad. Maar: Soms is hij ook uiterst geestig en gehaaid. We hebben het natuurlijk over Youp van 't Hek die een geweldige parodie maakte op zijn eigen klassieker Flappie.

De Dikke van Dale koos dit jaar voor anderhalvemetersamenleving als Woord van het Jaar. Op de tweede plaats eindige viruswappie. Laat dat nou net de inspiratie zijn geweest voor cabaretier Youp van 't Hek om zijn konijntje Flappie weer op te graven en te reanimeren naar Wappie.

En zeg nu zelf, dit is toch eigenlijk best wel geestig? Zie hier:

In het lied zingt Van 't Hek over een zogenoemde Wappie die bij het Torentje van Rutte in de Hofstad (Den Haag) protesteert tijdens de toespraak van onze minister-president en met kerstmis bezoek ontvangt omdat hij niet in het coronavirus gelooft.

Goed nieuws dus voor de liefhebbers van de cynische humor van Van 't Hek: 'De oudejaarsconference gaat dit jaar gewoon door!' En aan de haters: 'Helaas geen legale feestjes en vuurwerk dit jaar, maar de oliebollenkraam is vooralsnog geopend.'

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties