Vlog Jan Roos: 'NGO veerdienst brengt massaal nepvluchtelingen naar Europa'

Vlog Jan Roos: 'NGO veerdienst brengt massaal nepvluchtelingen naar Europa'

NGO's zijn hard bezig om Europa om zeep te helpen.

Kijk eens aan! Viktor Orbán is bepaald niet de enige die het helemaal gehad heeft met al die NGO's -- vaak gesteund door George Soros -- die en masse nepvluchtelingen naar Europa halen. Ook Jan Roos is er klaar mee.

"Op het moment liggen er meer dan 20 boten voor de kust van Libië van de NGO-veerdienst," zegt Jan. "Onder het mom van vluchtelingen redden doen ze dienst als pendeldienst van Afrika naar Europa. Maar dat is dan ook hun business case."

Vervolgens volgt er een videoclip van de NOS, die net doet alsof die brave NGO's alleen maar boten hebben om zielige, arme vluchtelingetjes te redden. Jan:

"Dat klopt technisch, maar de waarheid is dat ze met hun bootjes alleen maar de haven hoeven uit te varen, en daar ligt de cruise richting bijstand en gratis huis."

"Nou Jan, overdrijf je niet een beetje met die cruise," zegt Roos alsof hij zichzelf bekritiseert. "Het is niet zo dat die mensen een gratis trainingspak en een rugzak met eten krijgen hoor."

Oh wacht, dat krijgen ze natuurlijk wél.

Screen Shot 2017-07-11 at 12.51.18

Jawel, de NGO's in kwestie, legt een meneer van Save The Children uit, een organisatie die zich vooral bezig lijkt te houden met het 'redden' van iedereen die 18-plus is en graag naar Europa wil komen, geven dat soort dingen namelijk wel degelijk weg. Een rugzakje. Water erin. Een warme deken. Oh ja, en een trainingspak. Vervolgens gaan ze lekker op de boot zitten; met zijn 350'en.

"350 mensen in één keer, nou dat is nogal wat," zegt Jan terecht. "Maar laten we eerlijk zijn: je wordt aan boord beter geholpen dan in een all-inclusive hotel aan de Turkse riviera. Het zal dan ook wel storm lopen met deze gratis vaartocht richting ons continent."

En dat klopt. De meneer van Save The Children zegt namelijk dat zijn boot op één dagje maar liefst 1.000 migranten ophaalt. Ja, dat lees je goed. Duizend.

"Zo, zo, duizend man op één dagje opgepikt. Poeh! Het NOS Journaal doet net alsof dit een hele knappe prestatie is. Ik bedoel, de NGO's bieden een veilige overtocht naar gratis geld aan. En het dan heel flink vinden dat je je boot met gratis trainingspakken vol krijgt," reageert Jan terecht.

En dat is nog niet eens het ergste. Italië heeft namelijk een deal gesloten met Libië dat 'vluchtelingen' uit dat land linea recta teruggestuurd worden. Maar er is één probleem: organisaties als Save The Children en andere NGO's werken daar helemaal niet aan mee.

"Ah, je haalt die mensen op," vat Jan samen, "en weigert ze dan als ze niet welkom zijn terug te brengen! Het heeft er dus alle schijn van dat deze NGO's bezig zijn half Afrika over te varen, meestal onder het mom van het redden van kindjes."

Want ja, zoals Jan geheel correct zegt is de boot in kwestie van Save The Children "terwijl er eigenlijk alleen maar volwassen mannen op stappen. "Maar dat verkoopt nou eenmaal lekker," die verhalen over zielige kinderen, "want zo verdienen ze hun geld."

Gek genoeg zegt de NOS daar helemaal niets over. Daarom zit Jan na het zien van de propaganda van de staatsomroep "met één vraag: waarom laat het Journaal zien dat het heel erg knap is van al die schepen dat ze met hun missie Europa in gevaar brengen? Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het lijkt wel alsof de NOS een politieke agenda heeft. Want anders zou je toch aan die joggingpakken-uitdeler vragen waar hij in hemelsnaam mee bezig is."

En dan extragratis voor de fans, hier ook nog even een vlogje van DDS zelf over Anne Fleur Dekker en ANTIFA:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties