Wow! Vlaamse subsidie voor e-auto's groot succes: 0,47% van verkochte auto's zijn 'duurzaam.' Ha!

Wow! Vlaamse subsidie voor e-auto's groot succes: 0,47% van verkochte auto's zijn 'duurzaam.' Ha!

Zo, zo, dat hakt er even in zeg!

Onze zuiderburen storten bakken met geld in het 'promoten' van zogenaamde e-auto's, dat zijn auto's die op elektriciteit rijden in plaats van op benzine. Daardoor zouden ze véél beter zijn voor het milieu. En dat is onze Vlaamse vrienden wel een subsidie of twee waard.

En ja, de verkoop van e-auto's neemt toe. Kijk maar!

De eerste vijf maanden van dit jaar werden 1.253 volledig elektrische auto’s ingeschreven, blijkt uit cijfers van de automobielfederatie Febiac. Dat zijn er 350 meer dan op hetzelfde moment in 2016.

Zo, dat is wel even een geweldig aantal zeg!

Wacht. Hoor ik daar iemand roepen dat het nogal tegenvalt?

"...maar nog altijd maar 0,47 procent van de totale autoverkoop in België."

Geen wonder dat linkse milieufreaks en hun vrienden in de politiek automakers willen dwingen om al hun auto's 'groen' te maken. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat we uiteindelijk alsnog rondrijden in zo'n wagen; als we keuzevrijheid hebben en houden kiezen we altijd voor de ouderwetse auto, één die op benzine rijdt.

Maar ja, dat mag dus niet meer van de groene elites. Ik zou zeggen: knuffel je benzine-auto vandaag eventjes. Voor je het weet zit je opgescheept met zo'n belachelijke e-auto.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties