Vlog Jan Roos: NOS Journaal opent de aanval op "witte man"

Geen categorieokt 03 2017, 13:00
Een "witte man" opende het vuur op concertgangers, aldus de racistische NOS.
Kun je je voorstellen hoe de NOS bericht had over de verschrikkelijke massaslachting in Las Vegas als de dader moslim of gekleurd was? Denk je dat ze daar hadden gezegd dat "een zwarte man het vuur opende" op concertgangers? Of "een islamitische man?" Natuurlijk niet. Bij de NOS zijn ze namelijk heel erg tégen het benoemen van huidskleuren (en religies, behalve als het om christenen gaat). Dat vinden ze 'racistisch.'
Nou ja, niet helemaal. Als de dader van een vreselijk misdrijf blank is heeft de NOS het namelijk opeens over "een witte man." Let wel, niet blank, wat tot een week of twee geleden de normale term was voor blanke mensen, maar 'een witte' man. Knettergek natuurlijk. Ten eerste zijn blanken blank en niet wit, maar ten tweede noemt de NOS in alle andere gevallen nóóit de huidskleur van de dader. Want die heeft er immers niets mee te maken (dit terwijl de politieke of religieuze denkbeelden wél van belang kunnen zijn omdat ze het motief kunnen vormen).
Jan Roos reageert dan ook terecht woedend op dit soort waardeloze berichtgeving van de NOS:
Oh, en als je je afvraagt waarom de term "blank" niet meer gebruikt wordt maar "wit": social justice warriors vinden "blank" te onschuldig klinken. En dat mag niet. Wij 'witten' zijn namelijk schuldig aan talloze misdaden tegen de menselijkheid. Daarom gebruiken ze de term "wit" steevast in plaats van "blank." De NOS neemt die taal nu dus over.
De NOS: één grote linkse propagandazender voor de meest extreme politiekcorrecte, zelfhatende denkbeelden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten