'Vluchtelingen' blokkeren snelweg tussen Servië en Hongarije

Geen categoriesep 15 2015, 14:00
Servië heeft geen zin om de 'vluchtelingen' op te vangen. En dus reizen ze door naar Hongarije, ook al wil dat land ze eigenlijk ook niet binnenlaten.
Hoewel Hongarije een strenger grensbeleid voert accepteert het land wel een bepaald aantal vluchtelingen: 100 per uur, om precies te zijn. In die aantallen denken de Hongaren de instroom aan te kunnen. Ze kunnen dan immers vervoerd en/of opgevangen worden.
https://twitter.com/JeroenAkkermans/status/643725138442211329
Leuk bedacht, maar er is wel een probleem: de vluchtelingen zijn daarvan op de hoogte en komen dus massaal op de Servische-Hongaarse grens af. Er staan duizenden mensen klaar om de grens over te gaan... waardoor ze de snelweg van Servië naar Hongarije blokkeren. Er kan dus niemand langs die het recht heeft om de grens over te rijden. We zullen maar zeggen: als je de handel wilt promoten kun je het beter anders aanpakken.
De migranten zitten op de weg en gaan voorlopig niet weg. Vrachtwagens voor de grenspoort zitten vast. De Servische minister Aleksander Vulin weigert de asielzoekers op te vangen. Hongarije heeft intussen een noodtoestand uitgeroepen in twee zuidelijke provincies naar aanleiding van de grote toestroom van asielzoekers. Het land buigt onder de migratiecrisis.
Een voorbeeld: hoewel Hongarije zoveel mogelijk vluchtelingen buiten de deur wil houden staan er desalniettemin 2000 asielzoekers voor de poorten van de grensplaats Röszke. Het is aan Hongaarse agenten om de meute in toom te houden en ervoor te zorgen dat ze niet massaal de grens overstormen.
Sinds dinsdag is Hongarije veel strenger geworden. Illegale immigranten riskeren nu een celstraf van 3 jaar. Als ze het hek beschadigen als ze de grens oversteken komt daar nog eens mogelijk 2 jaar cel bij. Ook hebben de politie en het leger de bevoegdheid gekregen om huizen te doorzoeken waar er mogelijk illegale immigranten verscholen zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten