Wie had de beste Prinsjesdagjurk of -hoed van 2015?

Wie had de beste Prinsjesdagjurk of -hoed van 2015?

Was het Marianne Thieme, Fleur Agema of misschien toch Koningin Maxima? En natuurlijk gooit de dochter van minister Schultz ook hoge ogen!

Vandaag is het Prinsjesdag! En behalve dat vandaag in het teken staat van de Troonrede en de Miljoenennota, is vandaag uiteraard ook die ene dag per jaar waarop mode en politiek zich met elkaar vermengen. En alhoewel niemand strijdkreten levert, is het stiekem toch ook ieder jaar weer een officieuze wedstrijd.. wie zag er het beste uit? De Dagelijkse Standaard inventariseerde Politiek Den Haag op deze dag, en komt met een shortlist. Wie is er volgens jou de bestgekleedde politicus?

Misschien gewoon minister-president Rutte en vice-premier Asscher? Zij kleedden zich in een traditioneel rokkostuum. Niet spannend, maar wel oerdegelijk:

De dames van de Partij van de Dieren hadden daarentegen weer iets heel anders: met hun jurken tekenden ze een politiek protest aan tegen het TTIP-verdrag, en de vermeende milieu-onvriendelijkheid van het kabinet:

PVV-Kamerlid Fleur Agema deed haar naam eer aan door iets heel fleurigs uit de kast te trekken. Met een knalgele jurk en een ouderwetse hoed, leek ze zo uit een zomerse dag in de jaren '50 gestapt te zijn:

Minister Schultz deed het wat ingetogener met voornamelijk een focus op zwart. Haar dochter droeg ook een speciale jurk. #WhoWoreItBest, moeder of dochter?

Ook traditioneel deden enkele vertegenwoordigers uit het Midden-Oosten. Alleen wellicht niet met dezelfde klederdracht als we hier in het Westen doorgaans gewend zijn:

Een bijzonder hoofddeksel werd gedragen door VVD-Kamerlid Betty de Boer:

Maar mijn persoonlijke favoriet blijft natuurlijk onze oogverblindende Koningin:

Maar die jurk bleek toch moeilijker dan gepland...

Een speciale vermelding verder voor de vrouw van PVV-politicus Dion Graus. Zij heeft zich kennelijk laten inspireren door Robocop:

Lees meer over:
Prinsjesdag Mode jurken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties