Voel jij je ook wel eens onveilig? Dan moet je echt eens hier naar kijken

Voel jij je ook wel eens onveilig? Dan moet je echt eens hier naar kijken

Deze app heeft de potentie om 112 op termijn te gaan vervangen.

112 is misschien wel de beste uitvinding ooit wat betreft veiligheid. Waar je er vroeger alleen voor stond in een noodgeval, kun je nu bellen en binnen redelijk korte tijd hulp krijgen. Maar laten we wel wezen: die korte tijd kan in een noodgeval nog steeds veel te lang duren. Stel je eens voor dat je 's avonds op straat loopt, en je opeens achtervolgd wordt door een eng sujet. Wat doe je dan? Het alarmnummer bellen? Binnen de tijd dat het duurt voordat er iemand is, kan de kwaadwillende figuur je al beroofd, of erger, hebben.

Het team achter OnCamera lijkt echter een geweldig idee te hebben gehad voor dit soort situaties. Vaak gaat het er niet zozeer om dat er daadwerkelijk iemand bij je is om de persoon weg te jagen, maar dat er iemand is die hem ziet. En dat is precies wat de app die het team ontwikkelt, doet. Als je hem gebruikt krijg je een live videoverbinding met één van de aangesloten agenten. Zij werken niet altijd nog voor de politie zelf, maar hebben dit in ieder geval wel ooit gedaan. Zo hebben ze ervaring opgedaan die cruciaal is bij het aanspreken van aanvallers.

[caption id="attachment_133296" align="aligncenter" width="700"]Foto: OnCamera Foto: OnCamera[/caption]

Zodra je een verbinding hebt, verschijnt het beeld van de agent in kwestie op je scherm. Hij of zij zal dan uitleggen dat de persoon een overtreding begaat (voor het geval hij dat nog niet wist) en dat de potentiële misdaad wordt opgenomen. De beelden, het geluid en je locatie worden allemaal doorgegeven, waardoor er meteen iemand naar je toe kan worden gestuurd als het toch nog misgaat. Maar volgens OnCamera werkt het juist heel goed om misdaden te voorkomen. Als mensen zien dat ze worden gefilmd, worden ze huiverig en kiezen ze sneller het hazenpad. Deze app zou dus niet alleen je veiligheidsgevoel versterken, maar je ook daadwerkelijk veiliger maken.

Nadeel is wel dat de app nog in een bètafase is, en dat deze nog lang niet overal werkt. Ook is de financiering van de app nog lang niet rond, waardoor er om donaties gevraagd wordt. Het idee van deze ontwikkelaars is echter gewoon heel erg goed. Stel je voor dat je een dergelijke verbinding zou krijgen als je 'normaal' 112 belt: zou je je daarmee veiliger voelen? Ik ben benieuwd wat jullie vinden!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer