Volgens advocaat van Marco Kroon is er juist wél bewijs voor ontvoering: we gaan heen en weer

Volgens advocaat van Marco Kroon is er juist wél bewijs voor ontvoering: we gaan heen en weer

Is Kroon nu wel of niet ontvoerd? Wat is el of niet waar van zijn verhaal? Het wordt nu steeds moeilijker om een duidelijk beeld ervan te schetsen, omdat het elke keer heen en weer gaat. De een zegt dit en de ander zegt dat. Zo blijven we als een pingpongballetje alleen maar heen en weer schieten, terwijl de waarheid niet aan het licht komt.

e Volkskrant schreef op basis van dertien bronnen binnen Defensie dat het ministerie na een jaar onderzoek nog geen bewijs heeft gevonden voor de ontvoering van Kroon. Daardoor zou het vermoeden zijn gerezen dat hij zijn verhaal in ieder geval gedeeltelijk heeft verzonnen.

Kroon heeft zelf melding gemaakt van het incident, zegt Knoops. Het is een melding die staatsgeheim is, een officiële melding volgens de procedure die daarvoor staat. Kroon kan zich vanwege de geheimhoudingsplicht niet verdedigen tegen de aantijgingen.

Of de verklaring ook in het dossier van het Openbaar Ministerie is terechtgekomen en het verhaal van Kroon staaft, kan Knoops niet zeggen. "Het ligt voor de hand dat deze melding ook bekend is bij het OM."

Hierdoor lijkt het vooral de vraag wat het OM ermee gedaan heeft? Zal de instantie zo veel tegenbewijs hebben dat het dit document gewoon weg heeft gegooid en niet er naar om heeft gekeken? Of is er juist niet aandachtig genoeg gekeken naar dit document en moeten we concluderen dat er een aantal aspecten veranderd dienen te worden? Het gaat om de integriteit van een militair en daar dienen we niet luchtig mee om te gaan en als de advocaat dit aangeeft, dan moet er zeker nog extra aandacht gegeven worden aan het bewijs.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties