Zeer heftig: Israël en Iran zijn in gevecht met elkaar en vuren raketten af

Zeer heftig: Israël en Iran zijn in gevecht met elkaar en vuren raketten af

Toen ik dit nieuws las, voelde ik een erg bedrukt gevoel, want wat zou het kunnen betekenen? Iran vuurt raketten af op Israëlische doelwitten en Israël heeft dit al veel eerder gedaan en wat nu? Is het een begin van een veel grotere oorlog, blijft het kleinschalig? Niemand die het weet, maar toch lijken de implicaties veel te zeggen.

Iraanse troepen hebben twintig raketten afgevuurd op Israëlische militaire doelen op de Golanvlakte, meldt het Israëlische leger.

De meeste Iraanse raketten zijn volgens Israël onderschept. De rest zou minimale schade hebben aangericht. Er zijn aan Israëlische zijde geen slachtoffers gevallen.

Syrische staatsmedia melden dat Israël als reactie tientallen raketten heeft afgevuurd richting Syrië. "De Syrische luchtafweer heeft te maken met een nieuwe golf van Israëlische agressie. De ene raket na de andere wordt neergehaald", zegt persbureau Sana.

Wat zal hierna gebeuren? Wat zal wat opvolgen? In het verleden is de agressie over de wereld verspreid, omdat er tussen twee landen een deel van de agressie tot uiting kwam. Het ligt aan bondgenoten en hun acties, hoe erg dit gaat escaleren. Het kan tot een lokale oorlog leiden, maar het kan ook leiden tot iets veel ergers en heftigers. Daarin moeten we afwachtend optreden, maar positief ben ik er niet over.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer