Schandalig! Steeds meer jongeren leven massaal op straat in Rotterdam!

Geen categoriemei 09 2018, 21:00
Er gaat iets flink mis in Rotterdam. Tussen 2015 en 2017 is het aantal aanvragen door jongeren voor hulp vanuit de gemeente met 40% (!!!) gestegen! Zo meldt EenVandaag.
Exacte aantallen kunnen niet worden genoemd omdat niet alle jongeren die in de problemen zitten zich ook laten registeren. Er zijn inmiddels wachtlijsten voor diverse nachtopvangcentra. En dan hebben we het alleen nog maar over centra die geschikt zijn voor 'normale' daklozen. Heb je te maken met psychisch gestoorden of verslaafden dan biedt zo'n centrum al geen uitkomst. Voor deze groepen is dan ook nóg minder plek.
Waar dit recordaantal daklozen ineens vandaan komt is vooralsnog onbekend. Het zou te maken kunnen hebben met de sloop van sociale huurwoningen maar dit is niet de enige verklaring. Vele daklozen, sommigen gewoon studenten met té veel pech, hebben geen familie of vrienden waar ze tijdelijk opgevangen kunnen worden.
Volgens de laatste CBS-cijfers is het aantal daklozen van 18 tot 65 jaar tussen 2009 tot 2016 een gestegen met 71 procent. Daarvan is 42 procent dakloos in de vier grote steden Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Een flinke pest bende in ons kleine kikkerlandje waarvan Rutte zegt dat we economisch weer groei zien! Het lijkt er op dat vooral de aandeelhouders hier de vruchten van plukken en zelfs studenten nu tussen wal en schip vallen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten