Volkomen gestoorde Poetin dreigt met kernoorlog om Baltische Staten

Geen categorieapr 02 2015, 17:00
De tiran uit Moskou moet en zal Estland, Letland en Litouwen weer terugduwen in z'n invloedssfeer. Kan het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.
Dat Vladmir Poetin, de schrik van Rusland, ze allang niet allemaal meer op een rijtje heeft is geen nieuws. Maar dat hij zo gek is om met een complete destabilisatie van het maatschappelijk leven in de Baltische Staten te dreigen, is nieuw:
Vladimir Putin is planning to exploit the threat of nuclear war to force Nato out of countries bordering Russia, it has been claimed.
A secret meeting between intelligence figures in Moscow and Washington reportedly revealed Putin will consider any attempt to return the Crimean peninsula to Ukraine as declaration of war and will take any necessary step - including using nuclear weapons - to retain control of the region.
Notes from the meeting are also said to have revealed that Putin is planning imminent 'destabilising actions' in pro-Western Baltic states in a direct challenge to Nato's promise to defend the countries from Soviet-style Russian expansionism.
Poetin is dus definitief verlorengegaan aan de 'dark side' en kan alleen nog maar in termen van oorlog en kernwapens spreken. Voor zover Poetin nog een façade van beschaving en ontwikkeling opwierp, is dat nu ook omvergehaald. Dood, verderf, vernietiging, agressieve militaire expansie en expansie. Stalin en Lenin zouden apetrots zijn op hun erfopvolger in het Kremlin.
Ik zou haast zeggen: laat deze geflipte maniak maar komen. En laat hem zich stukbijten op de vrijheidsliefde en de doortastendheid van het Westen. We versloegen z'n voorgangers in de jaren '90 al eens toen Poetins ideologische vrienden en voorbeelden niet in staat bleken hun ijzeren greep op Oost-Europa nog langer vast te houden. Het is een kunstje dat we natuurlijk zo weer kunnen uithalen.
Laat hem dus maar komen, met z'n dreigementen over kernbommen, z'n gestook in Russisch-sprekende gemeenschappen en z'n algehele verslaving aan oorlog. Laat Poetin maar komen. Het is een avontuur dat voor hem eindigt in een gestreepte pyjama en met een ijzeren bal aan z'n enkel in een koude en vochtige cel in Scheveningen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten