Volkskrant-brief: 'Tijd voor een politiek zonder de frustrerende zonnekoning Pieter Omtzigt!'

Volkskrant-brief: 'Tijd voor een politiek zonder de frustrerende zonnekoning Pieter Omtzigt!'

Pieter Omtzigt met mondkapje. Bron: Omtzigt / Twitter.

In De Volkskrant is vandaag vol de aanval ingezet op CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die nog altijd ziek thuis zit na zich te hebben overwerkt in zijn parlementaire bezigheden, waaronder het onthullen van de kindertoeslagenaffaire.

Advocaat Jan Smeets uit Ommel-Asten zint dat allemaal niets, en vindt dat de kabinetsformatie inmiddels lang genoeg "gefrustreerd" is door de "zonnekoning" Omtzigt. Smeets schrijft in de krant dat hij vindt dat Omtzigt teveel aandacht naar zich toetrekt: "Deze zonnekoning frustreert veel te lang de kabinetsformatie."

Ook de bestseller die Omtzigt afgelopen jaar schreef kan bij Smeets niet op bekoring rekenen: "Van de totale 220 pagina’s gaan er slechts 20 over het beloofde nieuwe ‘sociaal contract,’" aldus de jurist: "Twintig bladzijden niets nieuws. Veel open deuren. Een tweedejaars student staatsrecht zou een onvoldoende krijgen voor deze scriptie."

Bovendien is er wel degelijk ernstige fraude geweest bij de kindertoeslagenaffaire. Daar zou de CDA'er geen oog voor hebben, meent de advocaat. Het is daarom tijd dat Omtzigt de Haagse politiek verlaat, aldus Jan Smeets in De Volkskrant: "Het wordt tijd voor een politiek zonder Omtzigt."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties