Volkskrant heeft oplossing voor geboorte-explosie in Afrika: meer welvaart!

Geen categoriedec 21 2018, 21:00
De Volkskrant heeft een leuk, interactief artikeltje over geboortebeperking, waar je kunt schuiven met wat balkjes en je kunt zien wat het effect zou zijn, toch heeft de krant een andere oplossing...
Je wordt eerst wat informatie verteld over de geboorte-explosie die ons staat te wachten en kunt wat Twitter-reacties zien waar concrete voorstellen als 'steriliseer gewoon heel Afrika' worden geëtaleerd.
Vervolgens wordt je in de positie van wereld-dictator gezet en mag je met wat balkjes lekker schuiven om te kijken wat je massa-sterilisatie-plannen voor effect zouden hebben op de wereld. Daarna kun je nog even de grootste boosdoeners specifiek aanpakken en dan gaan we weer verder met de les.
Want wat blijkt nou, volgens de Volkskrant gaat het allemaal wel over, gewoon meer economische groei en welvaart en dan krimpt de bevolking vanzelf! Het feit dat dit óók weer negatieve gevolgen met zich meebrengt, laten ze voor het gemak maar even achterwege. Hypocriet, want toen ik de balkjes van Afrika en Azië op 1 zette, werd mij wél uitvoerig verteld wat dit allemaal voor gevolgen zou hebben.
Zo'n geboorte-explosie die wordt ingedamd ná een flinke welvaartsgroei, betekent namelijk dat er ineens véél meer mensen zijn in een relatief rijk land die dus eerder de middelen hebben om dat land te verlaten! Het liefst natuurlijk naar een plek waar het minder druk is. Mag u raden waar dat zal zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten