Volkskrant-journalist beschuldigt Viktor Orban van 'omvolking'-propaganda, geeft tussen neus en lippen door dat het niet klopt

Volkskrant-journalist beschuldigt Viktor Orban van 'omvolking'-propaganda, geeft tussen neus en lippen door dat het niet klopt

Viktor Orban moet kapotgemaakt worden. Dat wil de EU, en dus doen 'journalisten' van het partijkartel hun best om dat voor elkaar te krijgen.

In zijn inaugurele rede sprak de Hongaarse leider Viktor Orban over de noodzaak voor Hongaren om zichzelf voort te planten. Als ze dat niet doen is het uiteindelijk gewoon einde oefening voor dat volk. Dat zei Orban tenminste. Daarom wil hij Hongaarse koppels aanmoedigen om meer kinderen te krijgen. En snel een beetje.

Op zich lijkt me dat geen controversiële uitspraak -- het CDA pusht al decennia een vergelijkbaar beleid in Nederland -- maar Volkskrant 'journalist' Jenne Jan Holtland denkt daar heel anders over. Volgens hem zijn de uitspraken van Orban namelijk bewijs dat de Hongaarse leider in de extreemrechtse theorieën over "omvolking" gelooft:

Nu is het merkwaardige dat dit absoluut niet terugkomt in Orbans speech. Lees hem maar. Een volger van Holtland merkt dan ook op:

"Kun je hier niet ook een pleidooi voor een actieve demografische politiek in lezen? Aantal geboortes blijft in Hongarije sterk achter."

Jenne Jans antwoord?

"Zeker, hij wil dat Hongaarse vrouwen 2.1 kinderen pp krijgen. Dat is nu 1.6."

En dus vraagt de volger hem:

"Maar is het dan niet zozeer de angst om te ‘verdwijnen’ ipv ‘omvolken’?"

Het antwoord van de Volkskrant-journalist maakt duidelijk dat hij het daar eigenlijk helemaal mee eens is, en dat zijn eerste tweet in zijn eigen ogen dus alles behalve fair is, maar vervolgens probeert hij het toch even allemaal in zijn eigen voordeel te spinnen:

Jaja, Krastev heeft erop gewezen dat... Heel indrukwekkend. Een blinde kan nog zien dat dit belachelijke onzin is en dat Holtland Orbans woorden bewust verdraait in een goedkope poging om hem zwart te maken.

Triest. Maar ja, wat konden we anders verwachten van een 'journalist' (en ik gebruik die term nogal gemakkelijk) van de Volkskrant?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties