Volledige lockdown 'om corona te bestrijden' is totale gekte

Volledige lockdown 'om corona te bestrijden' is totale gekte

Een eenzame demonstrant die de corona-lockdown hekelt. © Eduard Nandelall voor DDS.

Zondagavond werd bekend dat het kabinet deze week waarschijnlijk een volledige lockdown aankondigt als een afvlakking van het aantal nieuwe coronabesmettingen uitblijft. De Telegraaf kwam als eerste met dit nieuws. De krant baseert zich op verschillende "bronnen" rond het kabinet.

Een "ingewijde" zegt, "we staan nu echt op een kruispunt." Of de maatregelen van de afgelopen weken hebben effect en zorgen voor afvlakking, of het kabinet gaat verder dan ooit.

Dit is totaal geschift. Eerder deze maand tweette Kamerlid Wybren van Haga van Forum voor Democratie (daar is hij tegenwoordig lid van) dat het nieuwe Chinese coronavirus volgens de WHO (World Health Organisation) een Infection Fatality Rate (sterftecijfer) heeft van ongeveer 0,23%. Dat cijfer is weliswaar iets hoger dan de griep, maar niet veel hoger. En bij mensen onder de 70 jaar oud is het sterftecijfer nóg veel lager.

Let wel, het onderzoek naar de IFR is gedaan door wetenschapper John P.A. Ioannidis van Stanford University en één van de meest gerespecteerde wetenschappers op het gebied van epidemiologie ter wereld. Dit is niet een "complotwappie" zonder "kennis van zaken," die zomaar afgeschreven kan worden. Nee, dit is misschien wel dé grootste expert... waar dan ook. En die concludeert dat de IFR van dit virus maar iets hoger is dan die van de griep.

Als je dat begrijpt is het totaal gestoord dat er zelfs maar overwogen wordt om een volledige lockdown in te voeren. Het kabinet had de afgelopen maanden de zorg moeten opschalen om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen coronapatiënten konden opnemen. De bezuinigingen van de afgelopen jaren hadden teruggedraaid moeten worden. Ontslagen personeel had verwelkomd moeten worden, gepensioneerden ook, etc.

Een totale lockdown is totaal onverantwoord. Als het kabinet dit doet zal de economische, psychologische en zelfs lichamelijke schade ongehoord zijn. Tienduizenden bedrijven vallen dan om. Duizenden en duizenden en duizenden mensen worden werkloos. De economie zal totaal in elkaar storten. Depressiviteit en verslavingen zullen hand over hand toenemen.

Een totale lockdown is verschrikkelijk. Als het nieuwe coronavirus nou zo dodelijk was als ebola, soit. Maar we hebben het verdomme over een virus dat volgens onderzoek van Prof. Ioannidis eerder een Griep 2.0 is dan iets anders.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties