Volslagen idioot: terreurschreeuwer Dodenherdenking verdient ook nog eens geld met z'n respectloze gekrijs

Volslagen idioot: terreurschreeuwer Dodenherdenking verdient ook nog eens geld met z'n respectloze gekrijs

Een schreeuwende terrorist. Bron: Shutterstock.

Alleen in Nederland: door als gevangene de plechtigheden op Dodenherdenking te verstoren door als een mager speenvarken te gaan zitten krijsen, kan je geld verdienen. Je bewakers krijgen namelijk op hun kop dat ze je "te hard" hebben aangepakt. En dus houd je er ook nog eens een schadevergoeding aan over voor al het onnoemelijke leed.

Ah, Nederland. Snuif de lucht maar eens op. Wat ruik je? Precies: ik ook. De geur van structurele onrechtvaardigheid. En dan heb ik het nog niet eens over blokkeerfriezen, Wildersprocessen, Ottiaanse zetelrovers of stikstofrechters. Nee, ik heb het over hoe je in dit land gewoon beloond kan worden voor bewezen slecht gedrag.

Zoals met Dodenherdenking een potje respectloos gaan gillen vanuit terreurgevangenis Vught. Je moet even brommen in een isoleercel, maar dat is allemaal per abuis. Uiteindelijk kan je gewoon een paar fijne knaken verdienen, zo blijkt vandaag:

"Bij één van de vijf gedetineerden zijn in de administratieve procedure die bij deze maatregel hoort, tekortkomingen geconstateerd”, meldt de VVD-bewindsman [Sander Dekker, red.]. „Deze gedetineerde had op 5 mei een beschikking moeten krijgen waarin de maatregel aan hem werd aangekondigd. Deze is te laat uitgereikt.”

Bovendien ontbrak een handtekening van de directeur. „In de stukken die in het kader van de bezwaarprocedure zijn aangeleverd bij de commissie zat echter een beschikking die niet was ondertekend door de directeur”, schrijft Dekker. Voor beide blunders is 13,50 euro toegekend aan de gevangene, waardoor de verstoorder van de dodenherdenking 27 euro krijgt na zijn geschreeuw."

Gewoon van ons belastinggeld, hè? Lekker criminelen betalen die hun boekje overduidelijk opnieuw te buiten zijn gegaan. Te gek voor woorden. Maar zoals gezegd: dit is het hedendaagse Nederland. Procedures en regeltjes zijn heilig, de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog en hun nabestaanden kunnen mooi barsten. Fijn!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties