shutterstock 353700167

Volslagen idioot: terreurschreeuwer Dodenherdenking verdient ook nog eens geld met z'n respectloze gekrijs

Geen categorieokt 31 2019, 19:00
Alleen in Nederland: door als gevangene de plechtigheden op Dodenherdenking te verstoren door als een mager speenvarken te gaan zitten krijsen, kan je geld verdienen. Je bewakers krijgen namelijk op hun kop dat ze je "te hard" hebben aangepakt. En dus houd je er ook nog eens een schadevergoeding aan over voor al het onnoemelijke leed.
Ah, Nederland. Snuif de lucht maar eens op. Wat ruik je? Precies: ik ook. De geur van structurele onrechtvaardigheid. En dan heb ik het nog niet eens over blokkeerfriezen, Wildersprocessen, Ottiaanse zetelrovers of stikstofrechters. Nee, ik heb het over hoe je in dit land gewoon beloond kan worden voor bewezen slecht gedrag.
Zoals met Dodenherdenking een potje respectloos gaan gillen vanuit terreurgevangenis Vught. Je moet even brommen in een isoleercel, maar dat is allemaal per abuis. Uiteindelijk kan je gewoon een paar fijne knaken verdienen, zo blijkt vandaag:

"Bij één van de vijf gedetineerden zijn in de administratieve procedure die bij deze maatregel hoort, tekortkomingen geconstateerd”, meldt de VVD-bewindsman [Sander Dekker, red.]. „Deze gedetineerde had op 5 mei een beschikking moeten krijgen waarin de maatregel aan hem werd aangekondigd. Deze is te laat uitgereikt.”

Bovendien ontbrak een handtekening van de directeur. „In de stukken die in het kader van de bezwaarprocedure zijn aangeleverd bij de commissie zat echter een beschikking die niet was ondertekend door de directeur”, schrijft Dekker. Voor beide blunders is 13,50 euro toegekend aan de gevangene, waardoor de verstoorder van de dodenherdenking 27 euro krijgt na zijn geschreeuw."

Gewoon van ons belastinggeld, hè? Lekker criminelen betalen die hun boekje overduidelijk opnieuw te buiten zijn gegaan. Te gek voor woorden. Maar zoals gezegd: dit is het hedendaagse Nederland. Procedures en regeltjes zijn heilig, de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog en hun nabestaanden kunnen mooi barsten. Fijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten