shutterstock 151647728

Premie autoverzekering berekenen

Geen categorienov 01 2019, 9:46

Premie autoverzekering

Wil jij weten wat je maandelijkse kosten zijn voor je autoverzekering? Dan is het goed om te weten waar je premie op wordt gebaseerd en waar je rekening mee moet houden. Er zijn veel factoren die je de hoogte van je premie bepalen. Welke dat precies zijn? We leggen het je uit en nemen diverse soorten autoverzekeringen onder de loep.

Verzekeringen en dekkingen

Of je voor WA, WA Extra of Allrisk kiest, is afhankelijk van de leeftijd van je auto en de dagwaarde. Hoe nieuwer de auto, hoe groter de kans dat je voor Allrisk kiest. Heb je een oudere auto die al meer dan tien jaar meegaat? Dan kies je waarschijnlijk voor standaard WA. Allrisk, de naam geeft het al aan, betekent dat je voor (bijna) alle schade verzekerd bent. Ongeacht wie die schade heeft veroorzaakt. Daarom zit er een hoger prijskaartje aan een allriskverzekering dan een WA-verzekering.
Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je dekking uit te breiden met bijvoorbeeld een inzittendenverzekering of rechtsbijstandverzekering. Dit heeft uiteraard ook effect op de premie van je autoverzekering.

Hoogte premie

Een verzekeraar houdt met een heleboel onderdelen rekening. Denk bijvoorbeeld aan:

Premie autoverzekering berekenen

De premie van je autoverzekeringen berekenen en een goede inschatting krijgen wat je maandelijks kwijt zou zijn? Er worden op veel plekken online tools aangeboden waarmee je met een paar klikken weet hoeveel de verzekering je per maand kost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten