Volwassenen breken massaal hun hoofd vanwege deze puzzel.. Rijdt de bus naar links of rechts?

Volwassenen breken massaal hun hoofd vanwege deze puzzel.. Rijdt de bus naar links of rechts?

Eén ding is zeker: dat deze bus een bepaalde kant uitrijdt. Maar kan je uit het plaatje opmaken of de bus naar links of naar rechts gaat?

Het lijkt een eenvoudige vraag, maar het is er wel eentje waarover volwassenen urenlang hun hoofd kunnen breken. Als bovenstaande bus naar voren gaat, welke kant rijdt 'ie dan op? Links of rechts? Lastig, huh?

Nou, niet voor kinderen. Die zien het vrijwel allemaal meteen. Zo'n 80% van de kinderen jonger dan tien jaar losten de puzzel in een mum van tijd op. Kijk maar:

kinderwijzen

Maar volwassenen kunnen er uren op piekeren, en soms zien ze het dan nóg niet.

Vanwaar dat verschil? Volgens Liftbump hebben volwassenen toch de nodige moeite met het oplossen van de puzzel, omdat hun hersenen inkomende informatie heel anders behandelen als je het vergelijkt met hoe volwassenen dat doen. Case in point: terwijl volwassenen hier alleen een abstract plaatje van de bus zien, zien kinderen de getekende bus direct als een échte bus. En dat laat ze direct één belangrijke conclusie waar grote mensen nooit zullen aanbelanden...

Zie je het nog steeds niet? Kijk dan hier maar, want het antwoord is te vinden in dit filmpje:

[video width="480" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/02/All-new-Brain-Games_-Youre-not-as-smart-as-you-think.2.mp4"][/video]

Ja, nu is het ineens heel duidelijk, hè? ;)

Wil je ook zien hoe goed volwassenen kunnen omgaan met deze puzzel? Deel 'm dan met je familie en vrienden, en rapporteer hun resultaten!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
bussen puzzel hersenkraker

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties