Von der Leyen gaat vol dictator: 'AstraZeneca moet eerst aan Europa leveren, anders exportverbod'

Von der Leyen gaat vol dictator: 'AstraZeneca moet eerst aan Europa leveren, anders exportverbod'

Alexandros Michailidis / Shutterstock

Wat leuk! De president van de Europese Commissie - de door niemand gekozen en vooral door niemand beminde Duitser Ursula von der Leyen - dreigt vaccinproducent AstraZeneca. Als het Big Pharma-bedrijf niet heel snel vaccins levert aan Europa kan er gewoon even een exportverbod komen. Want Europa über alles.

"Kom eerst je contract met Europa na, voordat je aan andere landen levert," aldus de Duits-Europese Leider in een Duits interview. Gebeurt dat niet, dan blokkeert Europa de export van het vaccin gewoon. Hop, doe eens gehoorzamen, en snel een beetje.

Natuurlijk is dit best bizar. Want Ursula von der Leyen is een vreselijk mens, maar Big Pharma is nou ook niet bepaald de grote bondgenoot van de mensheid. Big Pharma is supermachtig, wat de gebeurtenissen van het afgelopen jaar natuurlijk voor een deel verklaart. Alles wat die bedrijven willen doen ze... en Big Government en Big Pharma vormen maar al te vaak één blok.

Hilarisch en ironisch. Want de twee grootste machtsblokken van het afgelopen jaar staan nu lijnrecht tegenover elkaar: Big Government en Big Pharma. Allebei willen ze iets anders.

Tenminste, dat is de schijn die ze nu wekken. Of dat echt zo is of dat het allemaal vooral wat geduelleer voor de buhne is weten alleen zij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties