Voormalige aartsbisschop: 'Paus Franciscus wist van misbruik kardinaal McCarrick! Hij moet dan ook aftreden!'

Geen categorieaug 26 2018, 21:00
Is de paus een hypocriet pur sang?
Voormalig kardinaal en Vaticaan-diplomaat in de Verenigde Staten Carlo Maria Vigano laat vandaag weten in een verklaring dat paus Franciscus ongelooflijk hypocriet bezig is inzake het schandaal rond kardinaal Theodore McCarrick. Volgens Vigano heeft hij in 2013 namelijk al aan de paus verteld dat er "zo'n dik dossier" bestond over de kardinaal. De paus deed daar... niets mee.
https://twitter.com/Teletekst/status/1033755628743872513
De paus accepteerde vorige maand het ontslag van McCarrick. Die deed dat onder meer omdat hij ervan beschuldigd wordt een 16-jarige jongen misbruikt te hebben. Ook zou hij andere slachtoffers gemaakt hebben.
Franciscus sprak zich de afgelopen dagen in sterke bewoordingen uit tegen McCarrick en diens vele misdaden. Die uitspraken werden positief ontvangen in Amerika én Europa. Het gaf iedereen immers de impressie dat de Rooms-Katholieke kerk dit onderwerp nu eindelijk serieus nam.
Nou, als we Vigano moeten geloven valt dat nogal tegen.
Vraag: als blijkt dat Vigano de waarheid spreekt, kán Franciscus dan wel aanblijven? Of zal zelfs hij inzien dat het dan echt gedaan is met de pret?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten