Paus Fransiscus zou seksueel misbruik opzettelijk stil hebben gehouden

Geen categorieaug 27 2018, 12:24
De tragische gebeurtenissen in de rooms-katholieke kerk hebben heel veel mensen pijn gedaan en verdriet bezorgd, maar het ergste is nog wel dat het jarenlang is bedekt en is stil gehouden. Tot in de hogere rangen van de organisatie. Nu wordt paus Fransiscus zelf in het rijtje van hooggeplaatsten genoemd.

Gisteravond stelde aartsbisschop Carlo Maria Vigano, die ook jarenlang topdiplomaat was voor het Vaticaan, dat de paus van het misbruik afwist en eiste dat de paus hierom zou aftreden. Vigano kwam met een uitgebreide verklaring waarin hij stelde dat hij in juni 2013 zelf aan de paus had gemeld dat er een dik dossier was over McCarrick.

Vanuit zijn vliegtuig wilde de paus de claims niet bevestigen of ontkennen. Volgens de paus spreekt het dossier van de aartsbisschop voor zich en wil hij er niet op ingaan. Hij zei dat journalisten die de documenten hebben gezien, zelf mogen oordelen.

Het zou dus kunnen dat dit hele verhaal nog een staartje gaat krijgen en dat zelfs de paus erbij betrokken kan zijn. Dat zou de fundamenten van de kerk en het vertrouwen in de kerk kunnen afbreken en dan zou het best eens kunnen zijn dat er een nieuwe paus gekozen moet worden.
Fransiscus is zeer geliefd als religieuze leider en hij heeft altijd de kloof willen dichten tussen de religieuze elite en de massa. Als hij er iets mee te maken heeft gehad, dan zou heel dat beeld over hem veranderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten