Voorzitter EU-nepnieuwsgroep tegen EU: 'Maak geen nepnieuwslijsten, overheden kunnen daar misbruik van maken'

Geen categoriemrt 12 2018, 11:00
Joh.
De gemiddelde lezer heeft ongetwijfeld nooit gehoord van Madeleine de Cock Buning. Tot voor kort hoefde dat ook niet. Nu wel. Mevrouw is namelijk de voorzitter van "de belangrijkste EU-adviesgroep over nepnieuws." Morgen zal zij de Europese Commissie haar advies overhandigen over de bestrijding van fake news. Mevrouw heeft dus behoorlijk wat invloed in Europa -- en daarmee ook in Nederland.
Gelukkg is er goed nieuws. Gisteravond vertelde ze namelijk aan het NOS Journaal dat ze de Commissie zal vertellen dat er geen nepnieuwslijsten gemaakt moeten worden.

"Ik vind zo'n lijst heel risicovol. Je moet je als overheid verre houden van wat waar is en wat niet. Overheden kunnen misbruik maken van die lijsten, als ze een eigen agenda hebben en als ze willen zorgen voor gunstige berichtgeving."

Natuurlijk roepen wij van rechts dat al sinds de nepnieuws-gekte voor het eerst losbarstte, maar hé, toch leuk dat een hoge EU-dame onze zorgen deelt.
Goed, dan gaan we nu zien wat Jean-Claude Juncker en Frans Timmermans hiermee doen. Het zal niemand verbazen als ze dit advies gewoon naast zich neerleggen. De eurofiele elite heeft immers besloten dat alle eurosceptische, niet-politiekcorrecte websites kapot moeten. 'Nepnieuws' is niet meer of minder dan een excuus om dat grote doel te bereiken.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de autoritaire, dictatoriale Kajsa "Kafka Orwellgren" Ollongren en haar grote mattie Alexander "Kereltje Penthouse" Pechtold. Die zijn zo mogelijk nog erger dan hun Europese ideologiegenoten.
Maar goed, wie weet verrassen ze ons en nemen ze het advies van De Cock (met ck) Buning wél ter harte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten