Voorzitter Europese Raad: Fransen hebben gekozen tegen de tirannie van nepnieuws

Geen categoriemei 08 2017, 13:58
Donald Tusk is op Twitter gierend uit de bocht gevolgen. De voorzitter van de Europese Raad beweert dat met de keuze van Emmanuel Macron als de volgende president van Frankrijk de Fransen hebben gekozen tegen de 'tirannie' van nepnieuws.
https://twitter.com/eucopresident/status/861283142518353921
Volgens de voorzitter van de Europese Raad hebben de Fransen gekozen voor vrijheid , gelijkheid en broederschap door op Emmanuel Macron te stemmen. Een keuze op Marine Le Pen zou volgens Donald Tusk gelijk staan aan het kiezen voor de tirannie van fakenieuws. Volgens de voorzitter van de Europese Raad staat Emmanuel Macron voor culturele vrijheid, rechtsgelijkheid en economische solidariteit. Met zijn tweet suggereert Donald Tusk dat Marine Le Pen deze waarden niet zou nastreven. Een idiote en valse gedachte omdat Liberté, égalité, fraternité hét motto van Frankrijk is en deze wordt door elke rechtgeaarde Fransoos onderschreven.
Ewald Engelen reageert daar op Twitter treffend op:
https://twitter.com/ewaldeng/status/861530042601529345
De tweet van Donald Tusk deed mij denken aan een beroemde uitspraak van Hendry Ford over bedrijfsvoering:

'You can have any color as long as it's black'.

Dat de eigen wil van volken in Brussel alleen wordt gewaardeerd wanneer het strookt met de wensen van de Europese-elite wisten we natuurlijk allang. Maar dat de voorzitter van de Europese Raad zo arrogant is dat hij het open en bloot op Twitter durft te zetten is ronduit stuitend. De kloof tussen de Brusselse-believers en de bevolking is weer eens heel duidelijk zichtbaar.
Donald Tusk ga alsjeblieft zo snel mogelijk terug naar Polen. Hetzelfde Polen dat wel zo verstandig was om tegen je benoeming te stemmen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten