Voorzitter Europese Raad: Fransen hebben gekozen tegen de tirannie van nepnieuws

Voorzitter Europese Raad: Fransen hebben gekozen tegen de tirannie van nepnieuws

Donald Tusk is op Twitter gierend uit de bocht gevolgen. De voorzitter van de Europese Raad beweert dat met de keuze van Emmanuel Macron als de volgende president van Frankrijk de Fransen hebben gekozen tegen de 'tirannie' van nepnieuws.

Volgens de voorzitter van de Europese Raad hebben de Fransen gekozen voor vrijheid , gelijkheid en broederschap door op Emmanuel Macron te stemmen. Een keuze op Marine Le Pen zou volgens Donald Tusk gelijk staan aan het kiezen voor de tirannie van fakenieuws. Volgens de voorzitter van de Europese Raad staat Emmanuel Macron voor culturele vrijheid, rechtsgelijkheid en economische solidariteit. Met zijn tweet suggereert Donald Tusk dat Marine Le Pen deze waarden niet zou nastreven. Een idiote en valse gedachte omdat Liberté, égalité, fraternité hét motto van Frankrijk is en deze wordt door elke rechtgeaarde Fransoos onderschreven.

Ewald Engelen reageert daar op Twitter treffend op:

De tweet van Donald Tusk deed mij denken aan een beroemde uitspraak van Hendry Ford over bedrijfsvoering:

'You can have any color as long as it's black'.

Dat de eigen wil van volken in Brussel alleen wordt gewaardeerd wanneer het strookt met de wensen van de Europese-elite wisten we natuurlijk allang. Maar dat de voorzitter van de Europese Raad zo arrogant is dat hij het open en bloot op Twitter durft te zetten is ronduit stuitend. De kloof tussen de Brusselse-believers en de bevolking is weer eens heel duidelijk zichtbaar.

Donald Tusk ga alsjeblieft zo snel mogelijk terug naar Polen. Hetzelfde Polen dat wel zo verstandig was om tegen je benoeming te stemmen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties