SGP-jongeren passen poster aan na ophef

SGP-jongeren passen poster aan na ophef

Op Twitter is grote ophef ontstaan over een poster van de SGP-jongeren in Elburg/Oldebroek die gepubliceerd is naar aanleiding van een discussieavond over de islam. De landelijke organisatie van de SGP-jongeren heeft ingegrepen en toegezegd de gewraakte poster te zullen aanpassen.

Poster-23-juni

Eerder vandaag plaatsten wij een artikel over de ophef die ontstond op Twitter over een uitnodiging van de SGP-jongeren in Elburg/Oldebroek. Er werd massaal negatief gereageerd richting de SGP-jongeren omdat ze het hadden aangedurfd een bom op de poster te plaatsen. De SGPJ werd op internet regelmatig beschuldigd van islamofobie , moslimhaat en de vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog zijn niet van de lucht.

Ook de fractievoorzitter van de PvdA in Oldebroek gebruikte een Godwin om zijn afschuw over de poster uit te spreken:

Natuurlijk wilden de SGP-jongeren in Elburg/Oldebroek helemaal geen moslimhaat aanwakkeren of een discriminerende poster publiceren. Ze hebben de poster niet eens zelf gemaakt maar deze laten ontwerpen door hun vaste communicatiebureau. Doormiddel van de poster werpt de organisatie slechts de vraag op of de islam een bedreiging is voor de vrijheid van spreken. De bom op de poster staat dus net zo min symbool voor de islam als de tekstballon.

Dit wordt ook bevestigd door bestuurslid communicatie Dirk van Horssen:

"Het was niet de bedoeling om te provoceren. We hebben de bom niet aan de islam willen liëren. Dat zou discriminatie van bevolkingsgroepen zijn en dat is iets waar we niet achterstaan"

Ieder weldenkend mens snapt dat de SGPJ niet wilde discrimineren. Maar het leed is al geschiedt. De rel rondom de SGPJ-poster laat zien dat de vrijheid van meningsuiting inderdaad bedreigd wordt. Niet in de eerste plaats doordat moslims zelf zijn gaan klagen maar omdat linkse bloedhonden menen moslims te moeten beschermen tegen iedere vorm van kritiek op de islam.

Een fout signaal richting de islamitische gemeenschap: iedereen die deel wil uitmaken van de vrije wereld moet zich realiseren dat kritiek op je geloof erbij hoort. Ja dat het zelfs noodzakelijk is dat religies bekritiseert worden. Dat is de prijs voor alle vrijheden uit onze grondwet. De SGP-jongeren verdienen daarom respect voor hun moedige initiatief in plaats van intimidatie en belediging.

Het enige mooie aan de hele rel is wel dat de prachtige poster van de SGP-jongeren nu gigantisch veel aandacht krijgt en dus veelvuldig bekeken zal worden (en dat we een liedje van Hans kunnen posten).

https://www.youtube.com/watch?v=36klM3O115o

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties