shutterstock 1392193910

Voorzitter Veiligheidsberaad: 'Versoepel de coronamaatregelen voor jongeren vanaf eind deze maand'

Geen categorieapr 18 2020, 19:00
Ondanks de coronamaatregelen hebben veel jongeren er de grootste moeite mee om elkaar niet op te zoeken en van elkaar af te blijven. Daarom pleit Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, er nu voor om de regels voor jongeren na 28 april te versoepelen.
In WNL Op Zaterdag zegt Bruls dat de overheid na 28 april een versoepeling voor jongeren moet realiseren. "Het is niet goed als ze nog maanden binnen moeten zitten en niet naar school kunnen bijvoorbeeld."
Bruls wil niet zeggen hoe ver de versoepelde maatregelen voor jongeren zouden moeten gaan. Dat laatste laat hij liever over aan het kabinet, dat zich weer op hun beurt laat adviseren door het RIVM.
Een reden dat de overheid jongeren letterlijk de ruimte moet bieden om te gaan en staan waar ze willen is volgens Bruls dat jongeren er moeite mee hebben om zich aan de maatregelen te houden. "De handhaving is veruit het lastigste", aldus Bruls.
In de Arnhemse wijk Immerloo deden jongeren vandaag al even voor hoe de situatie zal zijn als ze weer buiten mogen rondhangen:
Dat het plan van de Veiligheidsraad onverstandig lijkt te zijn valt wel op te maken uit bovenstaande video. In deze video gaat het natuurlijk over een groep jongeren die gewoon lak hebben aan de coronamaatregelen, maar als alle jongeren weer officieel de straat op mogen, dan is het hek letterlijk van de dam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten