Vreselijk: totalitaire religie-politie Saoedi-Arabië arresteert vrouw in minirok

Geen categoriejul 19 2017, 11:00
Er staat haar mogelijk een bijzonder zware straf te wachten.
Gisteren berichtten wij al dat een Saoedisch model de moed had om onlangs in een minirok door de straten van een stad en door de woestijn te lopen en de beelden daarvan online te zetten. In elk ander land zou dat 'normaal' zijn, maar niet in Saoedi-Arabië. Daar heerst de 'moraliteitspolitie' namelijk met harde hand. Vrouwen die zich niet compleet in het zwart hullen, zodat niets zichtbaar is behalve misschien hun ogen, worden daar gearresteerd en vervolgens keihard gestraft.
Toen ons bericht gisteren online ging was al bekend dat de religieuze politie van Saoedi-Arabië op zoek was naar de vrouw die zichzelf Khulood noemt. Nou, slecht nieuws: ze is gevonden.
Dit betekent dat deze dappere dame binnenkort zomaar veroordeeld kan worden tot lijfstraffen als stokslagen... en erger.
Want ja, er lopen nogal wat fundamentalisten rond in Saoedi-Arabië. Toen Khuloods video viral ging reageerden sommige Saoedische mannen door te zeggen dat ze gedood zou moeten worden, zogenaamd omdat ze de wetten van het land 'en van de religie' niet respecteert. Met andere woorden, omdat ze draagt wat ze wil dragen zou ze de dood verdienen.
Triest. En belachelijk.
https://twitter.com/50BM_/status/886614068768976897
Het goede nieuws? Experts geloven dat Khulood er misschien toch mee weg kan komen omdat ze in andere landen zoveel aandacht heeft gekregen. De hele wereld zit er bovenop. Ja, de Saoedische autoriteiten vinden het belangrijk om hun radicale denkbeelden aan iedereen op te dringen die zich in hun land bevindt (en iedereen die in andere landen woont, trouwens), maar de Saoedi's maken zich eerst en vooral heel erg druk om de almachtige dollar. Daarom is hun reputatie ze best wat waard.
Het Westen moet nu dus druk zetten op Saoedi-Arabië om ervoor te zorgen dat 'Khulood' niet bestraft wordt, dat ze haar vrijheid terugkrijgt, en dat ze -- als het noodzakelijk is -- dan maar toestemming krijgt om naar een ander land te emigreren; een land waar ze wél kan dragen wat ze wil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten